Sold? Продават Versace за 2 милиарда долара


Италианската модна къща Versace ще смени собствеността си срещу сериозната сума от 2 милиарда долара. Изданията Bloomberg и Financial Times информират, че основаната от Джани Версаче империя ще премине в ръцете на американската модна група "Майкъл Корс" (Michael Kors Holding Ltd).

За смяната на собствеността на Versace съобщи и италианският ежедневник Corriere della Sera, който също посочи Michael Kors за евентуален нов собственик на компанията, но също и производителя на бижута и аксесоари Tiffany.

И трите издания се обединяват около информацията, че за днес (вторник) е свикано общо събрание на служителите на Versace, на което се очаква да бъде обявена продажбата на легендарната модна къща. Bloomberg твърди, че сделката ще стане факт още през тази седмица.

Откакто Джани Версаче бе убит през 1997 година, компанията се ръководи от неговата сестра Донатела и брат му Санто. Донатела изпълнява функциите на творчески директор на модната къща, докато Санто е председател на управителния съвет.  Те държат общо 80%, като двамата ще продължат да имат ръководна роля и при новия собственик, казват запознати с хода на преговорите.

Инвестиционната компания "Блекстоун" (Blackstone Group LP) държи 20%, но планира да продаде дела си при новата сделка, твърдят източници на Bloomberg.

Британското поделение на Michael Kors придоби миналата година производителя на обувки Jimmy Choo за около 896 милиона паунда (1.2 млрд. долара), разширявайки бизнеса си отвъд това, с което е най-известна марката - дизайнерски чанти.

През 2016 г. от Alexander McQueen бе привлечен за изпълнителен директор Джонатан Акеройд, който се опита да подготви листване на Versace на борсата. Условията на модния пазар обаче накараха акционерите да се въздържат засега от подобен ход за набиране на средства.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни