Научно-фантастичният трилър Признак на живот разказва за екип от учени на борда на Международната космическа станция, чиято откривателска мисия се превръща в изпълнена с първичен страх борба за оцеляване. Те се натъкват на бързо развиваща се форма на живот, която е предизвикала изчезването на живота на Марс, а сега заплашва екипажа и целия живот на Земята.

Columbia Pictures и Skydance представят една продукция на Skydance, филм на Даниел Еспиноза, Признак на живот. С участието на Джейк Джиленхол, Ребека Фъргюсън, Райън Рейнолдс, Хироюки Санада, Ариън Бакаре, Олга Диховичная. Режисьор e Даниел Еспиноза. Продуценти са Дейвид Елисън, Дана Голдбърг, Бони Къртис, и Джули Лин. Сценарият е на Рет Рийз и Пол Уърник.

Признак на живот е реалистичен и ужасяващ трилър, който дава усещането, сякаш историята може да бъде част от вечерните новини. „Сценарият е толкова реалистичен  и се чувства постоянно напрежение, - казва Райън Рейнолдс, който участва във филма, заедно с Джейк Джиленхол и Ребека Фъргюсън. – Историята започва с радостта от откритието, която постепенно се превръща в нарастващо напрежение, завладяло целия филм, докато научаваме все повече неща за формата на живот, която сме качили на борда на международната космическа станция.“

Режисьорът Даниел Еспиноза казва, че още преди предложението да поеме Признак на живот, той е изследвал начините, по които неговите вдъхновители подхождат към научната фантастика - Ридли Скот в Пришълец, Стенли Кубрик в 2001: Космическа одисея, Андрей Тарковски в Соларис. „Мисля, че причината толкова велики режисьори да са пристъпили към научната фантастика, е желанието им да работят с непознатото - страха или интереса към неизвестното, - казва той. - Ние живеем в един доста банален свят, а космосът е цяло приключение - не знаете как изглежда, как се усеща, какво може да ви направи, къде се намира. Той не издава звук. Това е ужасяващо.“

След прочитане на сценария за Признак на живот, Еспиноза вижда начин да се възползва от опита на тези икони и все пак да направи филм, който да носи неговия личен почерк. „Усетих сценарият по-скоро като една реалистична научна история, като научна реалност.“ - казва той, отбелязвайки, че съвременните учени са открили доказателства за вода на Марс; хиляди екзопланети, които се въртят около други звезди; и дори събуждането на 50 000-годишни микроби, замрели в хибернация в кристали.

Това дава на филма чувство за реализъм, казва продуцентът и главен изпълнителен директор от Skydance Дейвид Елисън. „Едно от нещата, които бяха много важни още в самото начало на този проект, бе да ви накара да се почувствате все едно гледате вечерните новини и това се случва днес.“ - казва той.

„Това не е филм, в който действието да се развива сто години напред във времето, - добавя продуцентът Дейна Голдбърг. - Определено искахме да направим филм, който да се усеща повече като научен факт, отколкото научната фантастика.“


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар