Прея се завърна под светлината на прожекторите с чисто нова песен и видео. Артистът на Monte Music представи клип към парчето "Всички наши места", вдъхновено от едноименния роман на Дженифър Нивън.

Промоцията на видеото се състоя в уютната обстановка на книжен център "Гринуич" в столицата, а освен с красивия клип на "Всички наши места", Прея изненада гостите и с кратък акустичен концерт в компанията на китариста Константин Ангелов.

Как обаче се стига до появата на този проект? Всичко започва преди няколко месеца, когато издателство "Ентусиаст" дарява Прея с един от първите екземпляри на романа. В последствие Боян Христов написва музиката към бъдещото парче, а самата Прея е автор на текста.

Режисьор на видеото е младият Бойко Щонов от ScreenMixer, като клипът е заснет в продължение на няколко дни и на няколко различни локации.

Прея с "Всички наши места"
Прея с "Всички наши места"

Бойко Щонов селектира с кастинг актьорите във видеото - Стоян Габровски и Дели Добрева, които успешно пресъздават образите на Финч и Вайълет от романа „Всички наши места“ от Дженифър Нивън.  Музикалният продуцент Графа се обръща към Борислав Бояджиев и Румен Бояджиев-син за аранжимента на песента.

Във вечерта на премиерата Прея сподели с  гостите: „Когато затворих последната страница от „Всички наши места“ дори не подозирах, че това е книга, преведена и издадена в над 40 държави и че в момента в Холивуд работят по екранизацията й. За мен тя се превърна в книга кауза, защото посланията в нея си струва да бъдат обсъждани и споделени и да вдъхновят други млади хора в България да вярват, да мечтаят, да се чувстват щастливи, изпълени с оптимизъм, вълнение, любов, и да откриват места, на които дишат дълбоко и свободно и гледат света с широко отворени очи. Посланията и идеите, разгърнати във „Всички наши места“, ме вдъхновиха да напиша текст и заедно с колегите си от Монте Мюзик да създадем песента „Всички наши места“. Щастлива съм, че успяхме да преплетем литературата и музиката и да създадем песен, вдъхновена от книга.“

Прея с режисьора на видеото Бойко Щонов
Прея с режисьора на видеото Бойко Щонов

Прея допълни още: „Най-голямото удовлетворение за мен ще бъде, ако с песента успея да ви провокирам да прочетете „Всички наши места“, която освен, че разказва една от най-красивите любовни истории – за чистата, неподправена и искрена любов на двама тийнейджъри, ни кара да осъзнаем абсолютно наложителната нужда да променим отношението си към младите хора, към тийнейджърите – да ги насърчаваме и подкрепяме, да бъдем близо до тях, да бъдем приятели и да се научим да разпознаваме техните нужди и проблеми. Не е далеч времето, в което аз самата бях тийнейджър и смятам, че нещата не са се променили особено. „Всички наши места“ е не само прекрасна история за тийнейджъри, тя е урок за възрастни – родители, учители и всички останали.“

А за финал, но не и на последно място: самото видео на "Всички наши места".


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар