Времето навън продължава да сменя настроенията си и все още се натъкваме на причудливи модни комбинации по улиците - хора с ботуши, но и хора със сандали, някои с якета, а други - по тениски и изобщо все съчетания, предизвикани от недоумението ни дали ниските температури от сутринта ще останат такива, или само след няколко часа ще последва слънце и 10-ина градуса повече. Идилия!

За такива моменти ни е нужна дреха, която не е нито много дебела, нито много тънка. Дреха, която можем да свалим, ако ни стане горещо, без това да наруши цялостния аутфит. Дреха, подходяща както за официални, така и за по-небрежни поводи. Пример за това може да бъде един страхотен блейзър.

Какви са положителните му качества? Подходящ е за пораснали момичета, които не се притесняват да добавят елегантна нотка в стила си, без значение дали ежедневен, или по-специален такъв. Комбинира се лесно и с почти всичко - можете да го носите с тениска, но и с риза, с обувки на висок ток, но и с кецове или маратонки, с пола или рокля, но и с дънки или панталон. Оптималната дреха, която с лекота добавяме в своеобразната ни класация за задължителни артикули в гардероба, независещи от време, тенденции и стилове.

Разбира се, това съвсем не означава, че всеки блейзър си отива с всяка дреха. Хубаво е цветовете и материите да бъдат съобразявани, но като цяло възможността за експерименти е наистина голяма.

Сдобийте се с поне 2-3 вида, които да сменяте по различни поводи. Един класически в черно или бяло със сигурност няма да ви е излишен, а всички останали цветове зависят от личния ви избор. Хубавото е, че не трябва да се съобразявате с окраската на чантата или обувките, защото по-добрият вариант е да превърнете блейзъра сам по себе си в акцент на визията.

Инвестицията определено си заслужава, защото ще се задържи дълго в гардеробите ви, а и ще се превърне в предпоставка за много и разнообразни модни комбинации. При това - възможни през цялата година.

Още от FASHION VIBES:

Гумени ботуши или любимият ни дъждовен аксесоар

Biker chick!

За бялата тениска с любов

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар