Оригиналните предпазни бъмпери отпред на автомобила обикновено се изработват от пластмаса, но тя е трудна за обработване в домашни условия. Ако създавате идентичен елемент сами, е необходим избор на по-бюджетен заместител, който да има добра плътност и способност да издържа на влага, слънце и повреди. Как да си направите предна броня за колата собственоръчно, споделят онлайн от TopCar?

От какво се прави предна броня за кола?

Обичайно се използва монтажна пяна, тъй като е лесна за обработка. Процесът е прост, а използваният материал евтин. Изискват се 4-5 флакона и 2-3 дни за съхнене. При добро изпълнение качествено обработване на повърхността и боядисване се получава красив детайл, който дори е устойчив на леко огъване.

предна броня

Какъв е процесът за изработка?

За създаването на детайл за автомобила е необходимо нарисуване на скица, създаване на матрица или макет, който има заключителна обработка преди боядисване. За да се случат нешата по-лесно, се препоръчва: 

  • използването на стария повреден детайл. За направата се изисква предварително измиване и обезмасляване;
  • подготвя се подсилваща и укрепваща метална рамка от тел, която се поставя при равномерното нанасяне на пяната;
  • след приключване се оставя да изсъхне 2-3 дни;
  • пристъпва се към обрязване и оформяне на детайла с макетен нож;
  • появилите се въздушни празнини се запълват с пяна, а повърхността се оформя с шкурка и се облепва с хартия;
  • с маркер се отбелязват местата, където трябва да се изрежат отворите на предната броня;
  • извършва се финална обработка с шкурка,  до фина повърхност и постигане на желаната форма;
  • за допълнителна здравина и еластично се извършва китосване и финално шкурене, до получаване на желаната външност.

Защо хората изработват самостоятелно предна броня

Повечето водачи се стремят да придадат индивидуалност на колите си и да ги направят по-ниски, променяйки дизайна на предната броня. С това има възможност за коригиране на аеродинамичните свойства на превозното средство и създаване на по-здрава конструкция от фабричната. Собственоръчното изработване не коства големи финансови разходи, но изисква повече време за изработката.

В повечето случаи водачите използват този метод и за отстраняване на възникнали в оригиналния детайл неизправности. Така се пестят разходите за работа на сервизен техник, покупката на нова част от онлайн магазин и при добро изпълнение, качеството на обработваното място е отлично.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар