И преди сме ви срещали с хората от Empty Your Wardrobe, които от известно време насам ви позволяват да размените ненужните дрехи от гардероба си и да се сдобиете с нова находка, докато се радвате на приятна и хубава атмосфера, заобиколени от позитивна компания.

На 10 април в галерия GALLERY 2.0 ще се проведе третото до този момент социално събитие на Empty Your Wardrobe, като и този път ще можете да подберете някоя вече ненужна дрешка от личния ви гардероб, като я размените с нещо, донесено от друг човек. Изискването е те да са запазени, чисти и добре изглеждащи. Няма ограничение в бройката, която всеки ще вземе обратно. Артикулите могат да бъдат: дамски, мъжки, детски – дрехи и аксесоари. Качеството на това, което ще вземеш, зависи от това, което ще донесеш.

Дрехите ще бъдат събирани в интервала от 11:00ч. до 13:30ч., след което всеки може да направи своя избор. През това време посетителите могат да се насладят на изкуството - рисуване на индийски мотиви по тялото с къна, да направят своя рисунка върху порцелан или текстил, както и да се разкрасят с нова прическа или грим в организираните работилници.

1

Този път обаче от Empty Your Wardrobe са ни приготвили специална изненада, а именно - благотворителен търг с дрехи и артикули на популярни личности. А всеки от нас, сдобил се с вещ на популярна личност, ще получи и автограф за спомен от съответния човек. Приходите, събрани от благотворителния търг, ще бъдат пренасочени към Фондация "Очи на четири лапи", подпомагаща каузата за обучаване на кучета-водачи в помощ на незрящи.

"Емоционално сме свързани с тази кауза. Пътищата на хората някак естествено се преплитат дори и след години…Открихме, че с присъствие, малко желание и голямо сърце, можем да направим много", сподели ни Светлана от екипа на Empty Your Wardrobe.

Популярните личности, включили се в прекрасната благотворителна инициатива на Empty Your Wardrobe, са впечатляващ брой. Сред тях са Асен Блатечки, Яна Маринова, Белослава, Прея, Александър Сано, Светла Иванова, Иван Радуловски, Део, Джули и Мартен Роберто, DIM4OU, Антония Йорданова, Силвестър (Братя Мангасарян), Симона Халачева.

Пред VIBES Светлана също така ни сподели, че нито един от известните хора, потърсени от екипа на Empty Your Wardrobe за участие в инициативата, не е отказал да се включи. "Всички реагираха. Някои отказаха единствено заради други ангажименти".

2

"Не за първи път поставяме кауза. По време на една от честите ни срещи, единодушно, в разговор между трите ни, стигнахме до мнението, че сме достатъчно способни, мотивирани, с отношение и съпричастност към хората, природата и градската среда около нас. Това бяха мисли, които се превърнаха в намерение, а оттам – и в реализация. По време на второто събитие Empty Your Wardrobe, обявихме кауза за събиране на средства в помощ на бебе Валери", продължава Светлана, хвърляйки още светлина върху все по-разрастващия се проект Empty Your Wardrobe.

Смятаме, че малко усилие се изисква да дадеш от себе си. Желанието да го направиш е по-трудно и донякъде липсата на информация. Заради тези причини сме тук и реализираме тези събития, които са най-вече социални. И заради това стартирахме нашия блог - www.emptyyourwardrobe.com, с който искаме да поднесем информация по приятен, лек и забавен начин. Но същевременно и да направим промяна… дори без да е осъзната на пръв поглед", добавя тя.

1553344_1257825730900371_2946014744847376040_o

Размени дреха. Бъди творец. Наддавай за своя идол! това е логото на следващото събитие на Empty Your Wadrobe.

Защо Размени дреха?

"Защото се борим с неразумната консумация и масовото производство, с излишъка, който се бълва от многото компании в бранша. Ценим индивидуалното, ръчното, одухотвореното и носещото енергия".

Защо Бъди творец?

"Защото можем… и трябва да опитаме! Обмисляхме как да реализираме идеята за reduce, reuse, recycle… и се родиха нашите четири работилници: красота, рисуван текстил, керамика и рисуване с къна.

По време на рисуване върху текстил, всеки може да донесе тениска в моно цвят (нова или не), която лично да изрисува и да й вдъхне нов живот. Може да изрисувате и еко чанта и да бъдете ЕКО. Обикновените чаши за кафе в workshop-a по керамика също ще бъдат модифицирани и ще намерят новия си собственик. Ще имате възможност да се включите и в работилницата за рисуване с къна, което е ритуал за здраве и любов! А в красивата ни част ще получите ценни съвети за кожата, косата и ноктите!

Защо Наддавай за своя идол?

Защото вярваме, че популярните лица могат с това си прозвище да помогнат да реализираме по-добри резултати в обявената кауза. И много от тях взеха тази позиция – да бъдат хора, да дарят и споделят тяхна скъпа дреха в името на нещо стойностно. Свързахме се лесно, защото всички бяха отворени за такава връзка. Избрахме ги по своя преценка , подготвихме блиц представяне със снимка на избрания от тях аксесоар или дреха. Защото искаме да повлечем феновете им да наддават за така желания и носещ своята история артикул".

12374758_1257825654233712_6579266771447163615_o

Попитахме Светлана дали от Empty Your Wardrobe планират да продължат с идеята за включване на популярни личности в благотворителни инициативи и занапред.

"Събитията ни са като организъм, който естествено се развива, показва ни в коя посока да поемем и от какво има нужда…поради това нямаме планове. И това е най-прекрасното, но и голямото предизвикателство!", отговори ни тя.

Посетете събитието на Empty Your Wadrobe и във Facebook, а на тяхната страница можете да следите и всичко най-интересно около инициативата.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар