Поостаряла, но помъдряла... но поостаряла

Дали 40 е новото 20 ще научим от книгата „Поостаряла, но помъдряла... но поостаряла“, издателство Hybrid books. Култовите авторки Каролин дьо Мегре и Софи Ма (познати ни от „Как да бъдеш парижанка където и да се намираш“ ) продължават да разкриват тайните от живота. Този път се развихрят в изкуството на помъдряването, което върви ръка за ръка с остаряването. Изненадват ни с невероятната истина – неловка, премълчана и нежелана. Житейската действителност е представена по начин, който, искаме не искаме, приемаме, дори ще ни хареса.

Двете парижанки умело обвързват любовните съвети, модните тенденции и интимните отношения във възрастта, в която те трябва да се съчетават със семейните задължения и кариерата. Засягат се и темите за овладяването на несигурностите, за изкуството и култивирането на душата, за несъвършенствата, кризата на средната възраст, бръчките и свободното време. Освен това, Каролин дьо Мегре и Софи Ма посочват и „грозната истина“ - когато се събудите и се чувствате прекрасно, а всички ви казват колко изтощена изглеждате; когато се радвате, че се прибирате у дома след почивката… а когато някой трийсетгодишен пристигне на купона дали ви поглежда - всичко това ще прочетем и разберем в „Поостаряла, но помъдряла... но поостаряла“!

Прелиствайки страниците се потапяме в остроумие, доза ирония и мъдрост. Разкритите мигове от ежедневието и личните размишления ще ни подтикнат да кимаме одобрително, на моменти смутено. Одухотворените кратки истории ни карат да се смеем на глас, но и да приемаме реалността, такава каквато е. С изключителното перо на Мегре и Ма ще се докоснем до поостаряването и помъдряването. Това е радостта от живота .. представена по френски – увлекателно, дръзко и същевременно по грациозен начин!

Нека си припомним думите на Хорхе Луис Борхес – „Човек остарява твърде бързо, прекалено бързо и помъдрява прекалено късно!“ Ето защо „Поостаряла, но помъдряла... но поостаряла“ ще ни бъде ценен съветник за онези неща, които се стараем да премълчим или дори да не приемем. Според авторките имаме две възрасти - рождената дата и емоционалната възраст. По този начин, дори 40 да не е новото 20, какво по-хубаво от магията на остаряването и живота, който създаваме!

"Поостаряла, но помъдряла… но поостаряла" е духовит поглед към съзряването; представя ни подхода на парижанката към възрастта."  Ела Аликзандър, Harper's Bazaar

"Поостаряла, но помъдряла… но поостаряла" е книга, която се чете на един дъх за една вечер, а после я купувате и на приятелките си. Подправена с вдъхновяващи цитати и забавни анекдоти, тя е откровен разказ с намигване и молитва."  Лора Бейли, Vogue UK

Криста Янинска

"Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили" - Хенри Дейвид Торо. А Криста въодушевено създава своите дни!

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни