Сребърните бижута могат да ни предложат стил, красота и изтънченост, на които да се радваме дълги години. Среброто е превъзходен метал с чудесни характеристики. Бижутата ни от сребро обаче изискват грижи, тъй като лесно променят цвета си от влагата и въздуха.

Когато си купувате сребърни бижута, вероятно сте запленени от техния прекрасен блясък? За да му се радвате обаче всеки ден, се налага да поддържате и пазите бижутата си, както и да използвайте някои трикове.

Сребърните бижута могат да потъмнеят в резултат на взаимодействието си с атмосферните условия, химикалите, потта, парфюмите. Те почерняват, което променя визуалното ви впечатление и вече не ви се струват толкова привлекателни. 

Всъщност това е лесно поправимо, ако спазвате тези 4 „златни” правила:

Сваляйте сребърните си бижута преди душ, плуване в басейн и посещение на сауна

Чистата вода е чудесна за поддържане на среброто. Проблемът е, че водата, която използваме всеки ден, съдържа хлор. Той може да придаде неприятен и мътен вид на сребърните ви бижута. 

Не забравяйте да свалите своите накити от сребро преди душ, плуване в басейн и посещение на сауна. 

Химикалите в лосионите и парфюмите също могат да причинят щети.

Прибирайте сребърните си бижута в кутии

Дори да не носите сребърните си бижута, ако обичате да ги оставяте на шкафа, вредите ще бъдат същите. За да избегнете това, просто ги съхранявайте в кутии. 

Освен това, не съхранявайте много бижута в една кутия, защото така рискувате да се оплетат и надраскат. 

Почиствайте и полирайте сребърните бижута със специални препарати

Има много домашни средства за поддържане на накитите от сребро, но някои от тях не само са неефективни, но и могат да им навредят. 

Можете да си купите специална паста или разтвор от специализираните магазини за сребро и да ги почиствате редовно. В случай че правите това, ще се радвате всеки ден на прекрасния им блясък.

Използвайте винаги микрофибърна кърпа за полиране. 

Превенцията е по-добра от ремонта

Не носете бижутата си от сребро, докато чистите банята с препарати, докато работите в градината, спортувате или посещавате СПА център. Това са местата, където само можете да им навредите. 

Превенцията е по-добра от ремонта, а понякога той и е невъзможен. Не всяко бижу може да бъде ремонтирано, особено ако е фино и деликатно. Не рискувайте и вашите сребърни  бижута ще радват очите ви дълги години.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар