В периода между 1996-2011 година Джордж Р. Р. Мартин публикува няколко книги, които днес са по-известни сред масовата публика като сериала “Игри на тронове”, който покори сърцата ни още с първия си епизод на 17 април в годината, в която излиза последната публикувана част от поредицата. Достигнала своя седми сезон, в очакване на пускането на осми в ефир, почитателите на фантастичната сага горят от нетърпение да видят какво предстои да се случи с любимите им, изтерзани от тежката съдба герои, и да разберат кой ще седне на желания от всички трон.

Може би се питате защо точно този фантастичен сериал придоби такава популярност, дали има някаква тайна за успеха му. Играта на тронове е известна с широкия си обхват на фантазия, неподправени и сурови сексуални сцени и шокова стойност, изразени в сладко нареждащи се обрат след обрат. Цветните персонажи, с които ни запознава, ни карат да се пристрастяваме към поредицата. Ключов момент за постигане на успех са героите и това колко са интересни те.

Няма как да не споменем и интезитета, с който завършват епизодите, оставяйки ни под напрежение, чудейки се какво ще случи. Тъй като авторът не държи да твори в рамките, а точно обратното, да ги разбие и да унищожи клишетата и предвидимото в творчеството си, както виждаме ясно в "Игра на тронове". Независимо колко е обичан един герой, това не гарантира, че той ще остане жив до края на сериала, че дори и до края на епизода, което прави следенето на развитието на сюжета още по-вълнуващ. “Тривиалност” е дума, която не присъства в речника на Джордж Р. Р. Мартин.

Следващият сезон ще бъде пуснат през 2019 година, а знаем, че чакането не е от най-силните черти на повечето от нас. Затова ще ви представим няколко идеи за подарък, от които може да се възползвате през коледните и новогодишните празници, за да зарадвате близък за вас човек и да го разсеете от мисли за новия сезон.

Първата ни идея е колекция от цялата поредица, за да можем да се пренесем в онзи далечен период, в който се развива действието в сериала.

Бордова игра “Игра на тронове”. В нея могат да участват между 3-6 души. Играе се в 10 рунда и в края на десетия кръг играчът, който контролира повечето райони, съдържащи замъци или крепости, след като достатъчно земи от Вестерос са под негов контрол, е  победител и се изкачва до Железния трон като неоспорим владетел на Вестерос.

Свещи във формата на драконови яйца. Феновете на Денерис Таргариен ще са повече от щастливи свещи, които им напомнят за любимата им героиня, да са част от декора им и да придават фантастичен дух на помещението, в което са сложени.

Официалната готварска книга на “Игра на тронове” пресъздава ястия от седемте кралства и отвъд нея. Тези лесни за следване рецепти са адаптирани към съвременните техники за готвене, но оставяйки автентичното усещане, сякаш вкусваш от храните и питиетата заедно с любимите си персонажи.

Коледни лампички с мотиви от сериала и като цяло коледни украси, вдъхновени от актуални образи и сериали, са доста популярни на Запад и се възприемат с отворени обятия от малки и големи. Пък и ще вкарат нетрадиционен елемент в така традиционния празник.

"Игра на тронове” умело балансира индивидуалното развитие на персонажите в рамките на огромна палитра от разноцветни герои, като същевременно разказва по-голямата, главна история, която е есенцията на сериала. Поради тази причина е една от най-добрите телевизионни продукции, които се излъчват в момента. Еуфорията около всеки излизащ епизод е оправдана, а вълнението зарази всички ни.

Автор

На 22 години. Кореист, търсещ новото и предизвикателството. Харесва симбиозата между модерното и древното, за да я спечелите - цитирайте Аристотел, докато играете компютърни игри, или ѝ подарете таралеж.

Напишете коментар