Коледа наближава и се чудим какво да подарим на най-близките си. Всяка година по това време се сблъскваме с трудности при избирането на подарък. Дали е подходящ? Ще му/ѝ хареса ли? Много модерно напоследък е да купуваме подаръчни ваучери. Ето ти! Подаръкът е измислен, само остана да напишем на гърба „Не ми се занимаваше да ти търся подходящ подарък, затова ти взех ваучер“. Я стига! Не може да подарим пари на близък, било то дори под някаква по-деликатна форма. Макар че и тук историята познава своите изключения, така че не отписваме напълно идеята. Специалното на подаръка е в жеста, в символиката, в посланието към конкретния човек.

За да избегнем подобни неудобства, в темата ще разгледаме 5 технологични подаръка, подходящи и за двата пола. Без главоблъсканици, без дълго търсене и обикаляне, в крак с настоящето, ще видим какви „джаджи“ можем да си подарим. 

Мобилни аксесоари

Мобилните аксесоари винаги са били практично решение за подарък. Към тях спадат много разновидности периферни устройства за смартфон или дори компютър. Например слушалките са от постоянна необходимост. Има хиляди варианти да получим спешна нужда от слушалки. Ако се скъсат, повредят, бъдат изпрани, изгубени или просто човекът, на когото ще подаряваме, няма такива сега е точният момент.

USB! Всичко, което съдържа тази абревиатура в името си е подходящ подарък. Да, евтин, но подходящ!

Преносима батерия. Един от най-практичните подаръци от мобилните аксесоари. Батерията винаги е на малко проценти. Били сме на купон, нямали сме зарядно наоколо. Куп причини, заради които да подарим подобен тип подарък на близък. Хубавото е, че ще можем и ние да се възползваме от „power bank“, когато се окаже, че нямаме достатъчно батерия за ново селфи или статус.

Модерен термостат

Привечер е, а навън се спуска студ. Вкъщи определено е по-топло от навън, но не достатъчно. Ами ако имахме термостат, който да поддържа определена температура? Този технологичен подарък ще донесе целодневен уют. Удобен и оригинален вариант за него или нея.

Електронен четец

 Като говорим за добри идеи, тази може би държи челна позиция. С електронния четец можем да подарим цял един нов свят на близкия човек. В метрото, в автобуса или в свободното време след вечеря, този подарък не оставя място за скука и бездействие.

Смарт гривна

За активно спортуване вече не е нужен треньор, който да казва какво да правим. Смарт гривната може да се свърже с мобилен телефон. Наличието на приложения ще помогне на всеки при изчисляване на дневния прием на калории, измерване на сърдечен ритъм, както и упражненията, които са подходящи за поддържане на формата. С помощта на смарт джаджата, притежателят и може да даде старт на здравословния си начин на живот. Гривната разполага с опции, необходими за правилното функциониране на тялото. Идейно, а?

Смартфони, таблети, компютри

Това вече си е наистина скъп подарък. Моделите смартфони са толкова много, а  излизат все нови и нови. Деветки, десетки, pro-та и още много видове са голямата гама избор от мобилни телефони, които желаем да притежаваме. Ако предишните идеи за подарък не са ви спечелили, то тази е вашата. Освен смартфон, друга възможност е мини компютърът.

Има различни видове, някои са с операционна система Android, други – с Windows 10. Името не трябва да подвежда обаче. Мини компютрите са достатъчно мощни за да подкарат и най-големите HD филми в мрежата. Едва ли друг би се сетил за подобен мини или нано компютър. 

Гривна, телефон, слушалки... каквото и да подарим, трябва да е от сърце. Подаръкът не е нещо, с което да минем номера, подаръкът е внимание, жест, символ на нашите отношения с хората. За всеки един човек от нашето обкръжение, подаръкът трябва да е строго индивидуален. Така можем да демонстрираме на близките си нашата благодарност, че са до нас в празничните дни.

Автор

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Напишете коментар