По-дълга "Алея на книгата" през септември


От 7 до 13 септември в София ще се проведе осмото издание на книжното изложение на открито "Алея на книгата", съобщиха организаторите от Асоциация "Българска книга". Участниците тази година ще са толкова многобройни, че традиционните бели шатри ще тръгнат от пешеходната зона на бул. "Витоша" и за първи път ще навлязат в парка пред Националния дворец на културата (НДК).

Почти 100 от водещите български издателства и книготърговци ще представят свои нови и подбрани заглавия в общо 37 шатри, което прави броя им рекорден за формата. Те ще бъдат разположени на пешеходната част на бул. "Витоша", от пресечката с ул. "Солунска" до бул. "Патриарх Евтимий", и в парковото пространство пред НДК.

Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10 до 20 часа и до 19 часа в неделя.

Литературният кът на алеята, който всяка година е сцена на разнообразна културна програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца, ще очаква читателите и приятели на книгите също на ново място. Тази година той ще е на пешеходната "Витошка" до пресечката с ул. "Парчевич". Литературният кът ще бъде и домакин на официалното начало на изложението на 8 септември, вторник, в 17 часа, с участието на джаз формация "София" и с приветстващи слова.

Изложението ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки, припомнят от "Дневник".

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни