Гел лакът е за предпочитане пред обикновеното покритие през летните месеци, защото ви гарантира издръжливост и по-малко грижа

Ако не посещавате специалист в салон, ще трябва сами да се погрижите за маникюра си през летните месеци. Важно условие е да намерим начин, който да ни спестява време, а и да ни осигури красив резултат. За целта ще са ви нужни всички онези приспособления за изрязване и оформяне на маникюра – ножичка, качествена пила и тампони за почистване. Най-важното, което не бива да забравяте обаче, е да се снабдите с гел лакове в различни свежи цветове и да попитате приятелките си какви лед лампи за маникюр използват.

Защо лед лампите за маникюр са за предпочитане?

Те са малко по-скъпи като инвестиция, но ви предоставят по-кратко време за изпичане на ноктите. Смятат се за енергоспестяващи и имат продължителен живот – близо 50 хиляди часа. Не създават потенциални вредни ефекти и не се налага да се предпазвате по никакъв начин. 

Правилни стъпки към професионален летен маникюр

За да е дълготраен маникюрът ви през дългите летни дни, трябва да спазвате правилната технология за поддържането му. Подберете си обезмаслител от хубава марка, същото важи и за основата преди полагане на гел лака.

Относно дължината на ноктите, може да заложите предимно на по-къси, но имайте предвид, че слънцето ще се погрижи те да са здрави и те няма да се повреждат толкова често.

Дизайнът може да е по-весел и щур, но прекаляването не е особено желателно. Например изпъкналите декорации и камъчета няма да са ви толкова удобни на плажа, а и може да се увредят от пясъка, което ще наложи направата на нов маникюр.

Перфектната грижа и поддържане

Хидратацията на ръцете е съществена за тяхното състояние, както и това на ноктите. Ако през деня не ви остават свободни минутки да нанасяте крем, правете го вечер, преди лягане. Втривайте продукта с леки движения и масажирайте зоната в основата на ноктите. Може да добавите към козметичната си чантичка и олио за кутикулите, с което допълнително да подхранвате корените на нокътната плочка. Когато избирате от многообразието от продукти, предпочитайте тези с естествени съставки.

Храненето обаче си остава основното, когато говорим за тонуса на косата, кожата и ноктите. Не се лишавайте от пресни плодове и зеленчуци, добри мазнини и достатъчно протеини.

Педикюрът през лятото заслужава подобаващо внимание! Сега е сезонът на отворените обувки и може да показвате краката си винаги, когато поискате. Лакът върху него издържа по-дълго обикновено, но въпреки това не го пренебрегвайте и полагайте същите грижи, както за маникюра си.       

Лед лампи за маникюр от PrettyZone: https://prettyzone.net/led-lamp.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар