Понякога е лесно да забравим, че между 2008 и 2013 година се случи един истински феномен в историята на телевизията. В рамките на пет сезона, имахме възможност да се насладим на един от най-великите сериали, правени някога - Breaking Bad. И до днес създаденото от Винс Гилиган шоу поддържа рейтинг от 9.5/10 в платформата IMDb, което, само по себе си, е истински впечатляващо.

В центъра на историята е най-обикновеният учител по химия Уолтър Уайт, водещ скучен семеен живот в Албъркъки, Ню Мексико. Уолтър е изключително интелигентен мъж с богата обща култура и познания в различни области, но далеч от успял. Учителската му заплата не му позволява да води кой знае какъв начин на живот, а и той самият няма достатъчно смелост, за да си поиска повече от живота.

Всичко за Уолтър Уайт се променя в момента, в който му е съобщено, че е болен от рак и има ограничено време на тази земя. В един момент той разбира, че всъщност не разполага с много, което да остави на семейството. А когато му се отваря възможност да използва познанията си в химията, за да произвежда най-висококачествения метамфетамин на територията на страната, Уолтър Уайт открива в себе си същност, която никога не е подозирал, че има.

Уолтър Уайт
Брайън Кранстън като Уолтър Уайт

Актьорската игра на Брайън Кранстън като Уолтър Уайт е толкова впечатляваща, че с лекота му носи четири награди "Еми" и награда "Златен глобус". И спокойно можем да кажем, че го превръща в глобална суперзвезда. И до днес образът на Уолтър Уайт е с култ статут сред милиони фенове, а някои от най-запомнящите му се реплики отдавна са превърнати в миймове, постери, картички и какво ли още не.

Вероятно не всички знаят, но един от големите почитатели на Breaking Bad е един от най-великите актьори на всички времена - сър Антъни Хопкинс. Британецът е толкова запленен от играта на Брайън Кранстън, че се възползва от възможността да му напише лично писмо, в което определя представянето му като "най-добрата актьорска игра, която някога е виждал през живота си". Какъв комплимент само, а?

В своето писмо Хопкинс заявява, че практически е поглъщал епизодите на Breaking Bad един след друг, като сериалът представлява "нещо, което до този момент никога не е виждал".

В своето писмо до Брайън Кранстън, сър Антъни Хопкинс пише:

"Скъпи Мистър Кранстън,

Исках да ви напиша този имейл, поради което осъществявам контакт с вас чрез Джереми Барбър, тъй като и двамата сме представлявани от UTA. Страхотна агенция.

Току-що приключих маратона си от гледане на Breaking Bad. Прекарах две седмици в (пристрастяващо) гледане.

Никога не съм гледал нещо подобно през живота си. Брилянтно!

Вашето представяне като Уолтър Уайт е най-добрата актьорска игра, която някога съм виждал.

Зная, че има толкова много дим и отвратителни глупости в този бизнес и някакси загубих вяра във всичко.

Но вашата работа е грандиозна - абсолютно зашеметяваща. Това, което е необикновено, е чистата сила на всеки в цялата продукция. Какво беше? Пет или шест години в процес на създаване? Как продуцентите (вие сте един от тях), сценаристите, режисьорите, операторите... всеки отдел — кастинг и т.н. успя да запази дисциплината и контрола от началото до края е (тази прекалено използвана дума) страхотно.

Това, което започна като черна комедия, се превърна в лабиринт от кръв, разрушение и ад. Беше като голяма трагедия на Яков, Шекспир или гръцка трагедия.

Благодаря ви. Този вид работа/артистичност е рядкост, и когато от време на време се случи, както в тази епична творба, това ни възвръща увереността.

Вие и целият актьорски състав сте най-добрите актьори, които съм виждал.

Това може да звучи твърде пресилено, но не е така. Тук в Малибу е почти полунощ и се почувствах длъжен да напиша този имейл.

Поздравления и моите дълбоки почитания. Вие сте наистина страхотен, страхотен актьор.

С най-добри пожелания,

Тони Хопкинс."

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар