PewDiePie е вероятно най-популярният и успешен влогър на планетата в този момент, което, имайки предвид и силната конкуренция в сферата на влогърството, е постижение, достойно за уважение.

"Тази книга те обича" е дебютният издателски проект на PewDiePie, чието истинско име е Феликс Шелберг. На 30 януари първата книга на влогъра ще достигне и до българските читатели, появявайки се на бял свят под логото "Кубар", съобщава ни ЕГМОНТ.

Какво можем да открием в книгата на PewDiePie? Самият той разкрива, че в "Тази книга те обича" ще намерим негови духовити мисли и остроумни съвети, визуално оформени в стила на популярните в интернет мъдри цитати, и с намигване гарантира на младите си читатели лесен и щастлив живот в един бляскав нов свят.

"Тази книга те обича" вече отбелязва и световен успех, имайки предвид, че по-малко от месец след премиерата си, книгата се превърна в абсолютен бестселър на New York Times и Amazon, оглавявайки техните класации за тийнейджърска литература.

"Реших да напиша книга с вдъхновяващи цитати, за да се посмеем… цяла книга, пълна с мъдростта на PewDiePie. Може би се надявам, че тя ще мотивира, окуражи и стимулира всички вас да живеете живота си пълноценно? Може би ще ви помогне да гледате на онези вдъхновяващи цитати, които виждате в интернет, с по-скептична нагласа? Надявам се да ви хареса!“, пише в предговора на книгата си Феликс.

PewDiePie
PewDiePie

Тази книга те обича продължава издателската линия на ЕГМОНТ, представяща проекти на добили популярност в дигиталното пространство автори на съдържание. Под импринта "Кубар” вече излязоха Нещата, на които не ни учат в училище на Емил Конрад, Блендер на Цветослав Цонев – Цуро и People of Sofia/Хората на София на Вихрен Георгиев.

Феликс Шелберг, по-познат като PewDiePie, е най-популярният влогър на планетата. Видеата в неговия YouTube канал надвишават рекордните 10 милиарда гледания, а абонатите му са над 41 милиона, което го прави една от най-знаменитите личности в съвременната поп култура. Развитието на канала му продължава с пълна сила, а броят на последователите му се увеличава експоненциално – на всеки 3,6 секунди един човек в света избира да го последва.

Последователите на Феликс във Facebook надвишават 6,8 милиона, като близо 36 000 от тях са негови български почитатели*. Авторитетното американско списание TIME включва международната звезда на дигиталния свят на първо място в списъка си с 30-те най-влиятелни личности в интернет, редом с президента на САЩ Барак Обама, певицата Бионсе и обичаната писателка Дж. К. Роулинг. PewDiePie заема първото място и в класацията на Forbes за най-високо платени YouTube звезди за последната година. 26-годишният влогър е известен и със своите благотворителни акции, често реализирани с помощта на верните му почитатели.

* според данни на Social Bakers

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар