Пет жестоки парчета от сериала "Империя"

Когато говорим за музикални сериали, няма как да не споменем “Империя”. Още в самото си начало през 2015г. той печели огромна популярност. Сюжетът се върти около собственика на музикална компания, който има трима сина, като трябва да избере на кого да я завещае.

Също така се завръща и бившата жена на милионера – Куки, която след като излиза от затвора иска да вземе това, което й се полага. В сериала има смях, сълзи, много семейни моменти, екшън, любов и въобще, каквото се сетите, но това, което го прави уникален, са песните.

Прочетете още: Пет причини да гледате "Империя"

Музиката прави сцените емоционални и реални, а това не е изненадващо, тъй като продуцент е Тимбаленд. Но като всяко хубаво нещо, дойде краят и за сериала. Новият шести сезон, който е и последен, започна на 24 септември миналата година и се състои от 20 епизода. Затова ще разгледам една малка част от най-eмблематичните парчета в продукцията до момента.

’’Good Enough’’

 

’’Good Enough’’ е силна песен от пилотния епизод на сериала, в която Джамал отправя послание към баща си Лушъс. В нея Джамал разказва за опитите си да бъде достатъчно добър в неговите очи, но въпреки усилията си, не получава любовта му в замяна. Допълнителен ефект прибавя и споменът от детството му, в който баща му го изхвърля в кошчето, защото е носел обувки на висок ток. Всеки иска да получи одобрение от родителите си и това е нормално, както и това, че родителите трябва да обичат децата си, независимо от всичко. Понякога обаче второто се оказва трудна задача. Песента е отлично въведение към сложните взаимоотношения в семейство Лайън.

’’Keep Your Money’’

 

Борбата за надмощие между баща и син продължава, като за пореден път Джамал доказва, че ще отстоява себе си с ’’Keep Your Money’’. Ритъмът е интензивен, а на заден фон чуваме полицейски сирени и спор, разбира се, свързан с пари. Идеята за песента се заражда, когато Джамал се изнася от скъпия си апартамент и чрез нея той заявява, че не се нуждае от парите на Лушъс и ще се справи, независимо от неговото неодобрение.

’’You're So Beautiful’’

 

На пръв поглед това е песен, която определено може да те накара да станеш и да танцуваш, но всъщност представлява кулминационен момент за сериала, а именно разкритието на Джамал, че е гей. Разбира се, няма как да не се отбележат безценните реакции на семейството му в мига, в който Джамал сменя текста на песента, чийто оригинал принадлежи на баща му.

’’Good People’’

 

Емоционалното изпълнение е породено от трагедията, през която преминава Андре, след като губи нероденото си дете. Идеалната хармония между гласа на Джамал и рапът на Хакийм може да разчувства дори и хората, които трудно се трогват от филми и сериали. Освен това получаваме храна за размисъл – песента задава въпроса, защо лошите неща се случват на добрите хора, въпреки че няма конкретен отговор. Единственото, в което може да продължим да вярваме е, че всичко се случва с причина.

’’Chasing the Sky’’

 

"Няма нищо друго, което да те кара да се чувстваш по-луд от семейството. Или по-щастлив. Или по-раздразнен. Или по-...сигурен." Въпреки че в семейство Лайън постоянно има интриги и лъжи, предизвикани най-вече от борбата за власт, този цитат важи с пълна сила дори и за тях. А песента “Chasing the Sky”, изпълнена от Лушъс и синовете му, е доказателство за това, че заедно са по-силни. Всеки от семейството в "Империя" има собствени амбиции, които понякога замъгляват правилната преценка, но музиката е средството, което ги сплотява.

Ивет Ненкова

Като личност към амбиверт - обичам да се социализирам, но понякога просто презареждам батериите с дейности като писане, четене, гледане на сериали, слушане на почти всякаква музика, понякога и с пътувания. Моя страст е азиатската култура, тъй като за нея може да се говори много. Не тръгвам никъде без хубава книга. Някои хора ме описват като сериозен човек, други са запознати и с по-забавната ми страна, аз пък се определям, че съм между двата полюса.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни