Когато говорим за музикални сериали, няма как да не споменем “Империя”. Още в самото си начало през 2015г. той печели огромна популярност. Сюжетът се върти около собственика на музикална компания, който има трима сина, като трябва да избере на кого да я завещае.

Също така се завръща и бившата жена на милионера – Куки, която след като излиза от затвора иска да вземе това, което й се полага. В сериала има смях, сълзи, много семейни моменти, екшън, любов и въобще, каквото се сетите, но това, което го прави уникален, са песните.

Прочетете още: Пет причини да гледате "Империя"

Музиката прави сцените емоционални и реални, а това не е изненадващо, тъй като продуцент е Тимбаленд. Но като всяко хубаво нещо, дойде краят и за сериала. Новият шести сезон, който е и последен, започна на 24 септември миналата година и се състои от 20 епизода. Затова ще разгледам една малка част от най-eмблематичните парчета в продукцията до момента.

’’Good Enough’’

 

’’Good Enough’’ е силна песен от пилотния епизод на сериала, в която Джамал отправя послание към баща си Лушъс. В нея Джамал разказва за опитите си да бъде достатъчно добър в неговите очи, но въпреки усилията си, не получава любовта му в замяна. Допълнителен ефект прибавя и споменът от детството му, в който баща му го изхвърля в кошчето, защото е носел обувки на висок ток. Всеки иска да получи одобрение от родителите си и това е нормално, както и това, че родителите трябва да обичат децата си, независимо от всичко. Понякога обаче второто се оказва трудна задача. Песента е отлично въведение към сложните взаимоотношения в семейство Лайън.

’’Keep Your Money’’

 

Борбата за надмощие между баща и син продължава, като за пореден път Джамал доказва, че ще отстоява себе си с ’’Keep Your Money’’. Ритъмът е интензивен, а на заден фон чуваме полицейски сирени и спор, разбира се, свързан с пари. Идеята за песента се заражда, когато Джамал се изнася от скъпия си апартамент и чрез нея той заявява, че не се нуждае от парите на Лушъс и ще се справи, независимо от неговото неодобрение.

’’You're So Beautiful’’

 

На пръв поглед това е песен, която определено може да те накара да станеш и да танцуваш, но всъщност представлява кулминационен момент за сериала, а именно разкритието на Джамал, че е гей. Разбира се, няма как да не се отбележат безценните реакции на семейството му в мига, в който Джамал сменя текста на песента, чийто оригинал принадлежи на баща му.

’’Good People’’

 

Емоционалното изпълнение е породено от трагедията, през която преминава Андре, след като губи нероденото си дете. Идеалната хармония между гласа на Джамал и рапът на Хакийм може да разчувства дори и хората, които трудно се трогват от филми и сериали. Освен това получаваме храна за размисъл – песента задава въпроса, защо лошите неща се случват на добрите хора, въпреки че няма конкретен отговор. Единственото, в което може да продължим да вярваме е, че всичко се случва с причина.

’’Chasing the Sky’’

 

"Няма нищо друго, което да те кара да се чувстваш по-луд от семейството. Или по-щастлив. Или по-раздразнен. Или по-...сигурен." Въпреки че в семейство Лайън постоянно има интриги и лъжи, предизвикани най-вече от борбата за власт, този цитат важи с пълна сила дори и за тях. А песента “Chasing the Sky”, изпълнена от Лушъс и синовете му, е доказателство за това, че заедно са по-силни. Всеки от семейството в "Империя" има собствени амбиции, които понякога замъгляват правилната преценка, но музиката е средството, което ги сплотява.

Автор

Като личност към амбиверт - обичам да се социализирам, но понякога просто презареждам батериите с дейности като писане, четене, гледане на сериали, слушане на почти всякаква музика, понякога и с пътувания. Моя страст е азиатската култура, тъй като за нея може да се говори много. Не тръгвам никъде без хубава книга. Някои хора ме описват като сериозен човек, други са запознати и с по-забавната ми страна, аз пък се определям, че съм между двата полюса.

Напишете коментар