Най-добрият приятел на човека е кучето, а на жената – дамската чанта. Този дизайнерски атрибут не само добавя акцент и подчертава модната линия на притежателката си, но и зорко пази в мистерия нейните малки, но важни „тайни“.

Дамите несъмнено искат да носят вещите си по модерен начин, затова ви представяме актуалните модни тенденции при чантите за сезона лято есен 2021 г.

Чанти през рамо

Дамските чанти през рамо остават актуални и тази година, като основната причина за това навярно са комфорта и свободата на движението, което те предлагат. Тази пролет обаче някои дизайнери експериментират с начина на носене на този тип чанти. В резултат на това се появиха плоски чанти, които се насят отпред, модели, които се носят на гърба и чанти през рамо с по-големи размери. Актуални ще бъдат модели, вдъхновени от 70-те години, както и по-обемни чанти тип торба, които ще споменем по-късно. Чантите с ремък за рамо най-често присъстват в колекциите от ежедневни дамски чанти, но също така и в официалните и спортните модели. 

дамска чанта

Класически ретро модели

Тенденциите идват и отминават, но класическите женствени модели винаги остават. В средата и края на 2021 можете спокойно да заложите на чанта с ретро дизайн и женствена визия, като такива модели са включени в колекциите на Армани, Миу Миу, Валентино и т.н.

Торби

Чантите тип торба се завръщат и това лято, след като през изминалите няколко поредни сезона се превърнаха в истински хит. Сега те са още по-интересни, свежи, допълнени с изящна перфорация, цветни принтове и декорация. Класическата заоблена форма с животински принтове, свежи нюанси, гумен материал – не пропускайте да добавите такава чанта в гардероба си, независимо от цвета, материята и дизайна. Чанти с геометрична форма Квадратните и  правоъгълните дамски чанти ще триумфират през новия сезон, защото носят много елегантност и чар. Актуални ще бъдат моделите с мотиви от змийска кожа, които са подходящи за по-официални поводи, както и разновидностите с дълги спорни дръжки. Всяка дама трябва да притежава в гардероба си поне една от изброените модерни дамски чанти.

дамска чанта

Чанти с ресни

Бохо стилът ще бъде сред най-горещите тенденции за модни дамски чанти през пролетта и лятото, затова заложете на чанта с ресни и пискюли. Тези модели са вдъхновени от хипи традицията и 70-те години на отминалото столетие. Етно дизайните в свежи цветови комбинации са идеални за топлия сезон.

Чанти с принтове

Принтовете ще са супер хит, особено флоралните и животинките мотиви, точките и райетата. Някои дизайнери не просто използват флорални принтове, а украсяват моделите си с избродирани или апликирани мотиви, които правят чантите още по-ефирни и романтични. Подобни модели присъстват в колекциите на Фенди, Долче и Габана, Диор и Валентино.

Това са само някои от най-горещите тенденции при дамските чанти за летните и есенните месеци на годината.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар