Пет сериала в Netflix, които трябва да видите


Netflix е едно от най-великите творения на 21-ви век. Стрийминг платформата представлява една безкрайна библиотека от филми и сериали, за които няма да ни стигне цял живот да изгледаме.

И все пак сме подбрали в тази малка класация едни от най-смислените сериали, които можете да гледате с вашето семейство или приятели. Нека да започваме:

The Haunting of Hill House

 

Една тъмна и зловеща нощ Хю Крейн (Хенри Томас) събира децата си и бяга от огромното им готическо имение, оставяйки съпругата си Оливия (Карла Гугино) зад себе си. Оливия умира същата нощ, смъртта ѝ обяснена като самоубийство, а таблоидите се развихрят с истории за обитаваната от духове къща. Петте деца на Крейн - Стивън, Ширли, Тео, Нел и Люк - всички израстват, справяйки се с травмите си по различни начини, независимо дали пишат мемоар за Хил (Стивън) или злоупотребяват с наркотици, за да притъпят болката ( Лука). Като възрастни, братята и сестрите почти не си говорят, докато трагедия не ги принуждава заедно да се върнат в къщата Хил. Този сериал на Майк Фланаган е история, ръководена от герои, която се задълбочава в психологическите им проблеми. 

Alias Grace

 

Базиран на роман на Маргарет Атууд (самият той базиран на истинска история), Alias Grace започва с мистерия. Грейс Маркс (Сара Гадън) излежава присъда за убийство, за което мъжът й съучастник бива обесен. Грейс има многобройни привърженици, които наемат д-р Саймън Джордан (Едуард Холкрофт), за да интервюират Грейс и се надяват да разкрият истината, която ще я освободи. Историята на Грейс я отвежда от Ирландия в Канада, където тя работи като слуга на заможен мъж, когото уж ще убие. Разглеждайки историята на Грейс и нейното мрачно минало и променящите се възгледи, Alias Grace разказва какво е да си жена в свят, управляван от мъже.

Peaky Blinders

 

Базиран във времето след Първата световна война, Peaky Blinders е криминална драма за британското престъпно семейство Шелби. След като Томи Шелби (Килиан Мърфи) се завръща от войната, той се опитва да разшири контрола на семейството над Бирмингам, като открадне пратка с оръжия. Peaky Blinders е великолепно заснет, а историята, която разказва, потапя в сюжет за сложни характери и сложен морал.

Mindhunter

 

През 1977 г. културните земетресения премахват вярата в американския идеал и агентите на ФБР се сблъскват с непознат вид престъпник, чиито престъпления нямат основание, доколкото агенцията вижда. Агент Холдън Форд (Джонатан Гроф) вярва, че с достатъчно проучвания ФБР може да осмисли привидно безсмисленото насилие. Заедно с агент от поведенческото научно звено Бил Тенч (Холт Маккалъни), Форд обикаля страната, интервюирайки затворени серийни убийци, за да разбере какво ги тласка към действията им. От режисьора Дейвид Финчър, Mindhunter е лъскава, зловеща продукция, с акцент върху природата на криминалната психология, а не на гротескното насилие.

The People V. O. J. Simpson: American Crime Story

 

Един от най-големите скандали в американската история получава драматична интерпретация в тази поредица, която следва процеса на бившата футболна звезда O.J. Симпсън (Куба Гудинг Jr), основният заподозрян в убийството на бившата му съпруга Никол Браун Симпсън и приятеля й Рон Голдман. Окръжният прокурор Марсия Кларк (Сара Полсън) повдига обвинения срещу Симпсън, което води до широко рекламирания процес за убийство. Шоуто изследва случая от много гледни точки, като представя перспективите на основните участници в делото, включително Симпсън, Кларк и правния екип на Симпсън - Робърт Шапиро (Джон Траволта), Робърт Кардашиян (Дейвид Шуимър) и Джони Кокран (Кортни) Б. Ванс). The People v. O.J. Симпсън е драматичен, емоционален и в крайна сметка оставя зрителя с множество въпроси.

Нели Гуцалска

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни