5 страхотни места за зимен туризъм в България


Вече осезаемо навлизаме в сезона на качествения зимен туризъм. Плажовете отстъпват място на снежните ски писти, а летните коктейли биват заменени от вкусно греяно вино. Вместо да се любуваме на морските залези, наслаждаваме се на горящата камина. Не е толкова зле, нали?

Предлагаме ви няколко страхотни дестинации за зимна почивка в България, които ще ви гарантират истински релакс и ще ви заредят с много положителна енергия.


Широка лъка

Широка лъка

Пленителното кътче се намира в близост до популярния зимен курорт Пампорово и ще ви накара да се влюбите в него от пръв поглед. Известно е със своите архитектурни забележителности и невероятна природа. Именно тук можете да видите скалните феномени, познати като „Главата“ и „Момата“, както и се върнете назад във времето, отсядайки в някоя стара къща, запазила непокътнат духа на своето съвремие. Архитектурен резерват Широка Лъка ще ви посрещне подобаващо през всеки един от сезоните, но през зимните месеци той е наистина очарователен и дълго време ще пазите уникалните си спомени, натрупани по време на почивката.

Рибарица

Рибарица

Този планински курорт се намира в Тетевенския балкан и се слави като едно от най-красивите места в нашата родина. Всеки, който го е посетил, се е убедил, че това е самата истина. Природата е възхитителна, особено през зимния сезон, а и климатът е горещо препоръчван от лекарите за доброто възстановяване след прекарани заболявания, свързани със сърдечно-съдовата система. Тук можете да почерпите вдъхновение от девствената красота на множеството притоци на река Бели Вит и да дишате с пълни гърди кристално чистия въздух, който е много богат на кислород. Наблизо са и три популярни резервата – Боатин, Царичина и Кашка. Зимен туризъм от най-добро естество.

Трявна

Трявна

Трявна е много красив архитектурно-исторически резерват, който се намира в прегръдката на Стара планина и е прекрасна дестинация за зимна почивка. Тук ще се слеете с миналото, потапяйки се напълно във възрожденския дух, с който е пропита атмосферата в китното градче. Сред забележителностите е и гордостта на Трявна - Часовниковата кула, висока цели 21 метра и построена още в далечната 1814 година. На хълм над града е кацнал и Музеят на иконата, скътал в себе си някои от най-забележителните образци на Тревненската иконописна школа. В Трявна може да разгледате също и атрактивния Музей на азиатското и африканско изкуство, разкриващ специална селекция от африкански и азиатски предмети. Той е единствен по рода си на Балканския полуостров.

Говедарци

Говедарци

Този китен курорт се намира в подножието на Рила и ако го посетите, ще останете наистина впечатлени от отличните условия за туризъм, които предлага. За всички любители на дивата природа тази почивка ще се превърне в истински празник. Ако се настаните в специално подредените за гости къщи, ще вкусите от автентичната балканска атмосфера и ще разберете какво означава истинско гостоприемство. Домакините с радост ще ви нагостят със своите традиционни ястия, а природата тук ще ви очарова напълно с пленителните си гледки.

Арбанаси

Арбанаси

Съвсем близо до старопрестолния град Велико Търново, архитектурният резерват ви очаква, за да ви разкрие снежната си прелест в едно страхотно място за зимен туризъм. Издигнат е върху плато и открива невероятна гледка към крепостта „Царевец“. Старите къщи са още една страхотна атракция, която предлага изумителен интериор и автентична архитектура, за да направи гостуването ви още по-вълнуващо. От общо над 80, близо половината от тези старинни паметници са обявени за национални обекти. Разбира се, можете да предпочетете и чудесните хотели, които са изградени в същия стил и неустоимо привличат внимание. Тук можете да си починете напълно от забързания градски живот и да си подарите незабравими спомени. 

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни