Роден през 1994 г. RUNO бързо се превръща в добре познато име в хаус сцената след започване на кариерата си като DJ и продуцент през 2009 година.

Издавал е музика в лейбъли като King Street Sounds, Sleazy Deep, Sakura Music, Lovestyle Records, I Records, Dear Deer, Planet Acetate, Prison Entertainment, Soulman Music, In Deep Records и  други.

На 19 годишна възраст RUNO вече има няколко трака в топ 100 на най-престижният музикален магазин - Beatport. Любимите му жанрове са Deep/Tech House и той със сигурност превъзхожда и в двете. През 2014 г. RUNO е номиниран за резидент DJ в един от най-добрите клубове в света - Yalta Club /Solar Festival/, където е застанал на една сцена заедно с имена като Armin Van Buuren, Tiesto, Fedde Le Grand, Sharam, Sandy Rivera, Sonny Fodera, Franky Rizardo, Jay Lumen, Miguel Migs и много други.

След успешна поредица от миксове в платформата Soundcloud - "Elegant Touch" - име, което по-късно превърна в собствено радио шоу, което радва слушателите на Radio NOVA всяка сряда от 18:00-19:00 часа. Неговите умения и музиката която прави непрекъснато се подобряват, така че очаквайте предстоящите му проекти.

Тази събота (08.04) ще можете отново да видите и чуете RUNO на сцената на Yalta Club, имайки предвид, че той ще се присъедини към Technasia и Philip Chernikov за поредна незабравима вечер в столицата.

Вижте още любимите парчета на: Григовор, Жлъч, Kottarashky, DJ AkashaАтила, Свилен Ноев и Мартен Роберто.

Joris Voorn - 'Ringo'

"Когато някой ме попита 'Кое ти е любимото парче?', аз отговарям 'Те са много.' И никога не се сещам за някое конкретно.. След като преслушах цялата си фонотека, успях да избера пет от тях, които най-много са повлияли на музикалното ми развитие и са оставили трайни следи в моето съзнание. Холандецът Joris Voorn e едно от емблематичните имена, както и всички други в тази класация, за които мога да кажа, че са ме запалили по House музиката. Всеки път, когато чуя 'Ringo', забравям за всичките си проблеми, усмихвам се и се наслаждавам на прекрасната хармония на парчето."

Bo Saris - 'She's On Fire' (Maya Jane Coles Remix)

"С вокали от Bo Saris и ремикс на неповторимата Maja Jane Coles, парчето 'She's On Fire' е от онези парчета, които никога не ми омръзват и всеки път ме карат да усетя чувството 'eargasm'.

Dennis Ferrer Feat. Janelle Kroll - 'Mind Ur Step'

"Където и да чуя 'Mind Ur Step' на Dennis Ferrer, се сещам за незабравимите морски утрини на плажа и чакам с нетърпение пак да стане лято."

Butch - 'Sweet In The Morning'

Същото важи и за 'Sweet In The Morning' на Butch, което е типично сутрешно парче и всеки път когато си го пусна, се зареждам с позитивна енергия за цял ден.

Maceo Plex - 'Frisky'

'На последно място, но е и по качество, ще добавя американецът Maceo Plex, с когото имах честта да бъда на една сцена през 2014г. на Solar Christmas.  За мен беше нещо като сбъдната мечта да пускам с гигант като него. Никога няма да забравя първото ми парти в YALTA с негово участие, когато още бях само част от публиката. Парчето 'Frisky' за мен е много специално и всеки път настръхвам когато го чуя. Бих добавил още 'Love Somebody Else' и 'Walk Alone'.'

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар