Имаше време, когато вероятно щях да се замисля как точно да представя Жлъч. Сега, започвайки уводния текст на този материал, напълно осъзнавам, че нужда от такова до голяма степен няма. За осезаемо кратък период от време, Жлъч се превърна в масивна фигура на българската хип-хоп сцена, а фенбазата му се увеличава прогресивно с всеки следващ проект.

Жлъч е част от So Called Crew, но често можете да го чуете и соло. Както например в EP-то "Светлосянка", където той изнася лирически тиради в колаборация с един от най-талантливите бийтмейкъри в българския рап - Евгени Енчев-Гена. Ако искате да подкрепите музиката на Жлъч и Гена, можете да закупите "Светлосянка" тук.

А ако имате желание да видите (и чуете) Жлъч на сцена, то ще имате възможността да го направите още в края на тази седмица. Жлъч и Гена ще се качат на сцената на *MIXTAPE 5* по случай шестия рожден ден на софийския клуб, като повече за събитието можете да научите тук.

И понеже ни е интересно от каква музика се вдъхновява нестандартен и интригуващ артист като Жлъч, решихме да го разпитаме за малка част от нещата, които по една или друга причина са оставили ярък отпечатък върху него. Представяме ви пет любими парчета на Жлъч, посочени от самия него:

Al Di Meola – "Dark Eye Tango"

 

"Няма много за казване тук, освен че тази песен е с мен през почти целия ми съзнателен живот и мога да я изтананикам цялата наизуст. Третият албум на Димеола ме научи да се потапям в музиката докрай, да изследвам всеки звук и да преоткривам с всяко следващо слушане това, което наистина ми харесва."

Viktor Vaughn - "Saliva"

 

"MF Doom, още познат в различните си превъплъщения като DOOM, Zev Love X, Viktor Vaughn, King Gheedorah (вероятно изпускам някое от всичките), е все още номер едно MC в личната ми класация. Малко или много го открих с това парче, а то преобърна представите ми за съдържание, атмосфера и остроумие в хип-хоп музиката и го направи точно навреме, малко преди моя милост да се захване сериозно с рапиране."

Kendrick Lamar – "How Much A Dollar Cost"

 

"Най-важният артист в съвременната хип-хоп музика с едно от най-ключовите си парчета. Изключителна заявка за това какво може да бъде хип-хоп музиката на следващото стъпало от еволюцията си."

ФСБ – "Отражение"

 

"В България има твърде много невзрачни рок групи и нито една не може да се сравни с ФСБ. Дори не е нужно да пускам някой от добре познатите им хитове. “Отражение” е инструментално парче от първия им албум, слушам го с огромен кеф и от време на време даже си порапирвам отгоре. На “Пъпеш” също, между другото. Дано се появят такива музиканти отново в родината."

Sheep, Dog & Wolf – "Breathe"

 

"Зад това шашаво име стои новозеландецът Daniel McBride, като всички вокали и цялата инструментална работа в парчетата му са изцяло негови. “Breathe” е едно от най-добрите неща, които съм слушал и гледал някога."

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар