По негови думи, Григовор е микс между Робокоп и Зоро. За нас е едната половина от Лого5 и едно от най-добрите български МС-та. А ако не вярвате на това, отворете YouTube (или Spotify, ако предпочитате стрийминг услугите) и отделете малко време, за да преслушате последния му проект "Фалстарт" в колаборация с Гена от So Called Crew. 

Гарантираме ви, че ще ви стане горещо от лирическата жега в албума, дори и навън ледовете тепърва да започват да се топят.

Пет любими парчета. От една страна са малко, а от друга - могат да кажат много за човек. Вече разпитахме Атила, DJ Akasha, Kottarashky и Жлъч. Сега дойде ред и на Григовор. 

Pink Floyd – "Us and Them"

 

"По принцип бих си избрал повечето парчета на тази група за любими, но тази е най-огромният антивоенен епос в живота на човечеството, да не говорим за гениалната вонегътска симплификация в целия текст на песента. По мое мнение в Shine On и Dark Side Of The Moon задачите в бандата са разпределени от само себе си и всеки прави каквото може най-добре. Да не говорим, че освен всичко останало, това е третият най-продаван албум някога изобщо. Не може по-нагоре. Банално, но това е положението. Можеше да е по-зле и да кажа…оф, те па нямат тъпа песен. Някоя от албума с леглата."

Mr. Bungle – "Retrovertigo"

 

"Може би най-красивата песен, която съм чувал. Най-якото е, че не е написана от Майк Патън. Като ми го пуснат и спирам като на сирената за Ботев, а напием ли се на домашно парти, към 5 сутринта винаги идва време за тази песен и този клип, нека никога не забравяме този клип."

Горан Брегович – "Death"

 

"Това го слагам като най-голямото парче от нашия край, като че ли. Не се сещам за по-яко, май, пък и няма смисъл. В кулминацията пичетата пеят една песен "Айде, Яно", която не знам дали е сръбска или македонска, но на кога му пука – резултатът е налице. Доста звучи като смърт наистина. "Аризонска мечта" ми го пусна баща ми за първи път, доста ме изкефи и продължава доста да ме кефи. Бих стоял гол на един крак на Южния полюс на фона на тоя парцал, честно."

Aesop Rock – "Ruby ‘81"

 

"Езопката нашумя вече, няма смисъл от представяне. Бих сложил много рап песни тук, но слагам тази, щото се сетих за нея без да мисля. Разказва се за едно дете, което незабелязано пада в басейна на семейно барбекю събиране и кучето го спасява. Накрая всички му казват „Добро куче!”. Топ 1 разказвач, пуснете си и Blood Sandwich от The Impossible Kid."

Майлс Дейвис – "Blue in Green"

 

"Целият албум всъщност. Бил Евънс ми е любимият пианист някога, а тука Майлс тотално прокрастинира нирваната. Ако ми го пуснеш тва на техно парти, ше ти дам 350 лева."

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

1 коментар

Напишете коментар