Резидентът на YALTA CLUB Liubo Ursiny е човек, който не се нуждае от представяне сред българските фенове на електронната музика. В кръвта му тече българска и словашка кръв, а от дълги години той е господар зад пултовете. През 2010 година уменията му са признати от световноизвестния аржентински артист Hernan Cattaneo, който споменава Liubo като едно от най-вълнуващите имена на годината. Cattaneo дори изисква именно Liubo Ursiny да започва и завършва всички негови сетове в България.

Освен с Hernan Cattaneo, Liubo Ursiny е делял сцената и с други големи имена в жанра, като например Sander Kleinenberg, Danny Howells, Richie Hawtin и Dubfire.

На 31 октомври отново ще можем да видим Liubo Ursiny в действие. Той е част от лайнъпа на десетото Хелоуин парти на YALTA CLUB със Cadenza Vagabundos. Ако желаете да спечелите двоен пропуск за събитието, можете да участвате в нашата игра.

Пет любими парчета на Liubo Ursiny:

Kaskade - Strong (Original Mix) [LowDown]

 

Въпреки първоначалната асоциация, която повечето биха си направили, в началото на кариерата си Kaskade всъщност се е занимавал с доста по-приятна музика. Strong е от 2002-а година, но и до ден днешен, никога, ама никога не ме е разочаровало на дансинга. Дори в моменти, когато не знам какво следва, това е истински клубен трак. С послание, солидна бас линия и страхотен groove.

Seth Troxler [feat. Matthew Dear] - Hurt (Martinez Dark Soul Remix) [Spectral]

 

Seth и Matthew имат много интересна симбиоза помежду си. Преди години имаха доста колаборации, като Hurt може би отбеляза и пика на креативността между тях. Докато оригиналът беше повече за слушане, шведът Martinez му добави специфичния си танцувален щрих, разбира се със сериозен респект към оригинала, запазвайки по много хитър начин оригиналната тема и вокал. Във вечерта на Halloween едно такова послание е способно винаги да придаде тази специална нотка, която вечерта носи в себе си: Starting in the rain baby, I want to hurt you.. Don’t ask me why, From the tears down your eyes, Let my dominance be your pain.. I can hear your voice standing in the rain.. Hurt ya.

Tim Fuller - Naked (Original Mix) [Manali]

 

Това е доста старо също, но тестът на времето е безсилен пред него. Супер интересна постройка на самото парче, с дълга интродукция (почти 4 минути), където доминантен е acid елементът. До момента, в който си мислиш че горе-долу това е цялата композиция и няма какво да я допълни, се включва супер приятен глас, който нагледнo обяснява защо всички на дансинга трябва да се обичат. Казано най-дипломатично. Винаги работи, най-вече на Halloween.

Steve Mac - The Noise Bastard (Santos Remix) [Saved]

 

Този трак остана с мен някъде от времената на Blame, когато и излезе. 9 минути на невероятен groove, който просто гради и гради. Предизвикателството идва винаги след това, когато трябва да го надскочиш със следващото парче. Задачата не е никак лесна, италианецът Santos който стои зад много продукции на Timo Maas, тук е свършил работата си близо до перфекционизъм. 12 години след издаването на този ремикс, той продължава да получава регулярни свирения от мен (и не само). Най-хубавото е, че можеш да го свириш в Room 2 или Arena Armeec и да получиш еднакво силна реакция.

Michael Jackson - Thriller [Sony]

 

Преди години, някой ме попита как бих описал Halloween с една песен. Ами, това е. MJ винаги е заемал много специално място в сърцето ми. Страхотен артист, без никакъв аналог. Сигурен съм, че не трябва да го описвам на никого от вас. Но в рамките на тези 10 години Halloween, не е имало вечер без тази легенда. Свирил съм оригинала, ползвал съм акапелата, както и няколко ремикса/едита - Spirit Catcher, The Reflex и разбира се - старият vinyl only едит на Danny Howells. Дори една от темите на Halloween в Yalta Club беше “The Night of Thriller”. Останалото е история.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар