Орлин Милчев - Атила (снимка - Михаил Георгиев) не е човек, който се нуждае от представяне в българското хип-хоп пространство. Въпреки че все още е изключително млад, Атила може да се похвали с впечатляващо дълголетие на сцената, както и със солидна фенбаза зад гърба си.

Освен че е сред най-открояващите се и уважавани хип-хоп артисти в България, Орлин тепърва стартира и своята кариера в киното. Преди време ви бяхме информирали за късометражния му филм "ДОБРИ", който вече бе представен на различни места в страната. Тези дни представихме при нас и видеото към песента "Ева", което самият Орлин е режисирал.

Поразпитахме Атила за някои от любимите му музикални парчета за всички времена, като ето с какво ни изненада той в това отношение:

The Roots – "What They Do"

Една от най-любимите ми групи в контекста на целия музикален спектър. Специално това парче е тук, защото в него по един много елегантен и уникален начин се говори за едно от най-важните неща в музиката и всяко едно изкуство – NEVER DO WHAT THEY DO! Няма как да не спомена и страхотното видео на песента.

 

Jamiroquai – "King For a Day"

Цялата дискография на групата ми е любима. Вокалът е скандална личност и пример за силен фронтмен. Харесва ми това толкова класическо и същевременно тяхно си звучене. Текстовете често са със социална, но стилно поднесена насоченост, особено в по-старите неща. Клиповете са винаги новаторски и извън рамката. Това парче не е от големите им хитове, но за мен е любимо. Много е важно сред всички имащи публични изяви артисти и изпълнители да не се забравя припева на песента. Ходете по земята.

 

Sting & Eric Clapton – "It's Probably Me"

За тези двамата каквото и да се каже, ще бъде малко. Музиката им е изиграла много важна роля в живота ми. В тази песен са заедно, но не само за това е тук. Отново текстът е много ключов, защото в края на деня винаги сам си си най-добрият приятел.

 

Marcus Miller – TUTU Revisited

Един от най-гениалните, за много хора и най-гениалният басист и продуцент в света на музиката. Всеки фен на Майлс Дейвис знае албума "Туту", но тук Маркъс, който е продуцент на оригиналния проект, прави нова версия с млади музиканти. Не е лесно да пристъпиш отново към каквото и да било на Майлс Дейвис. Тук, с Крисчън Скот, опитът е супер успешен. Целият албум TUTU Revisited не се сваля от телефона ми вече години. Когато музиката говори толкова ясно, тя няма нужда от текст и конкретика, просто слушайте.

 

KRS-One - "The MC"

Този човек е икона в хип-хоп културата и не случайно. Какво е MC – всичко е в тази песен, изиграла ключово значение в пътя ми на сцената. До ден-днешен, KRS е учителят в тази култура и всичко, което трябва да знаете за нея, е закодирано в музиката му. А без познаване на класическите принципи и историята, върху която стъпва, хип-хопът няма бъдеще.


Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар