Пет любими парчета на Kottarashky


Никола Груев - Kottarashky (сн. - Цветелина Белутова) е повече от добре познато име на българската сцена. Вероятно сте слушали работата му в жанрове като електронна музика, джаз и хип-хоп. Любопитното е, че самият той определя стила си като "Balkan psychedelic".

На 18 ноември Kottarashky и момчетата от The Rain Dogs ще представят своя нов албум, носещ името Cats, Dogs & Ghosts. Събитието ще се състои в столичния клуб *MIXTAPE 5*, като от сцената ще зазвучат ритми в рок, блус, фънк, джаз и други. Общо взето, очаква ви един крайно любопитен музикален коктейл.


Два дни преди концерта в *MIXTAPE 5*, решихме да попитаме Kottarashky, кои са петте му любими парчета. Или поне пет от тях, защото предполагаме, че са много повече. Ето и какво ни отговори той:

Tom Waits - "Shore Leave"

Tom Waits - човекът, който най-много ми е повлиял не само в музикално отношение, но в голяма степен и в житейски план. Не мога да забравя мистичното усещане, което ме обзе, когато го чух за пръв път. Бил съм може би на 12 години. Той не е просто музикант, а творец с главно "Т". Нещо, което за мен лично е голяма рядкост.

Massive Attack - "Angel"

Amon Tobin беше другият човек, който много повлия на музикалните ми търсения. С времето обаче Massive Attack се наложиха като големият фаворит в електронната музика в личната ми класация. "Angel" винаги ме е впечатлявала с това, колко много емоция може да се пресъздаде с минимални изразни средства.

Foltin - "Dvojka"

Една от най-любимите ми групи - Foltin, незаслужено пренебрегвана от световната музикална сцена. Първите музиканти, които ми казаха, че има хляб в музикалните ми търсения.

Led Zeppelin - "Babe I'm Gonna Leave You"

Винаги настръхвам, слушайки тази изповед на Робърт Плант и Zeppelin. Пример за това, колко въздействащо може да бъде едно живо изпълнение, без никакви заучени шоу трикове, сценични ефекти и сценарий. Неща, на които музиката в наши дни се е превърнала в роб.

DakhaBrakha - "Vesna"

DakhaBrakha - една група, която възвърна надеждата ми във все по-комерсиализиращата се етно музика. Космически гласове, добра интерпретация на традиционната фолклорна музика и в същото време - изключително модерно звучене.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни