Коя е Кара Делевин? Със сигурност много от вас са чували това име в последно време. Е, на първо място тя е един от най-успешните и атрактивни британски модели, но се изявява също и като актриса.

Кара Делевин за първи път започва кариерата си като модел на десетгодишна възраст за италианския Vogue. През 2009 г. подписва договор с модната агенция Storm Model Management, след като е забелязана от основателката на агенцията. През 2011 г. моделът за първи път се появява на модния подиум по време на седмицата на модата в Лондон, където позира с колекция на Burberry. Кара дефилира за марки като Moschino, Jason Wu, Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Stella McCartney, Dsquared и Chanel. Тя се включва и в рекламните кампании на Zara, DKNY, Tom Ford, Yves Saint Laurent, H&M, Dominic Jones Jewellery.

Както вече споменахме, популярният модел се занимава и с актьорско майсторство. Тя участва в немалко филми, част от които ще ви представим сега.

"Хартиени градове" / Paper Towns (2015)

Хартиени градове

Това е филмова адаптация по едноименния роман на Джон Грийн. Тук моделът играе главната роля на мистериозната Марго Шпигелман, момиче с бунтарски дух. Тя си партнира с Нат Уолф, играещ влюбения в нея съсед Куентин.

Прочети още: Защо young adult литературата е толкова подценявана и защо не трябва да бъде?

Една вечер Марго отвежда Куентин на среднощно приключение в родния им град, след края на което девойката внезапно изчезва. Загадъчното момиче обаче оставя след себе си тайнствени послания, които Куентин трябва да разгадае, за да успее да я открие. Така за него и приятелите му започва едно наистина завладяващо и вълнуващо приключение. Оказва се, че за да успее, влюбеният младеж трябва да разбере смисъла на истинското приятелство и истинската любов.

Kids In Love (2016)

Тук красавицата не заема главната роля, но отново участва в голяма част от продукцията. Делевин е в ролята на Виола и играе една от близките приятелки на красивата Евелин (Алма Ходоровски).

Във филма Джак (Уил Полтър) случайно среща Евелин и нейните приятели. Това съвсем преобръща живота му. Той започва често да посещава дивите купони в среднощен Лондон. Джак се отказва от всичко, за да се радва на лудия живот на Евелин и компанията й. След известно време обаче героят осъзнава в какво се е забъркал и какво е оставил зад гърба си, разбира, че тези хора може би не са такива, за каквито са се представяли първоначално.

"Отряд самоубийци" / Suicide Squad (2016)

Кара Делевин

Филмът е американска продукция на режисьора Дейвид Ейър. Кара играе ролята на Магьосницата, т.е. д.р Джун Муун.

Сюжетът разказва за тайна правителствена агенция, която решава да събере едни от най-опасните суперзлодеи с цел формиране на голяма защитна сила. Правителството е стигнало да извода, че само разнородна група от омразни на обществото индивиди ще е способна да се справи с надигащата се заплаха, защото почти няма какво да губи. Отрядът самоубийци бива снабден с най-мощния арсенал, а пък първата мисия на новосъбраната група е да победи загадъчна и непобедима организация.

"Валериан и градът на хилядите планети“/ Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Филмът от 2017 г. е режисиран от известния френски сценарист и режисьор Люк Бесон. Кара Делевин заема главната роля на Лорелин, а екранният й партньор е Дейн Дехан (Валериан). Действието се развива през 28 век на космическата станция Алфа – дом на хиляди същества от различни планети от Галактиката. Майор Валериан и партньорът му Лорелин са част от специалното полицейско отделение, създадено да пази мира в галактиката.

Един ден, по пътя към мисия, Валериан сънува за планета, в която нискотехнологична хуманоидна раса живее мирно и задружно. Оказва се обаче, че това е истина и че той може би е получил сигнал през пространството и времето. Двамата герои откриват, че не всички имат мирни намерения, и стават неволни участници в междугалактически заговор. Сега мисията на Валериан и Лорелин е да защитят Вселената от надигащата се опасност.

Her Smell (2018)

Кара Делевин

Драма от 2018 г., продуцирана от Алекс Пери. Сред главните роли са Елизабет Мос, Кара Делевин, Ашли Бенсън, Дан Стивънс.

Елизабет Мос, която е позната на голяма част от зрителите като Джун от сериала Историята на прислужницата, наличен у нас в каталога на HBO GO, е в ролята на рок звездата Беки. Нейната банда получава краткотраен успех, но се разпада заради неприемливото и грубо поведение на главната героиня. Докато животът й не върви добре, тя се опитва да възвърне творческото вдъхновение, довело групата й до успех.

Автор

Родена в София. Завършила столичната гимназия 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" с чуждоезиков профил. Към момента изучава специалност Журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Напишете коментар