Здравейте драги пътешественици. Щом сте попаднали на тази статия, значи и вие като мен търсите как да се разнообразите за уикенда (или при добри обстоятелства - за повече време). Разбира се, зимата може да бъде студена и снежна, но това не би спряло истинския авантюрист! Ако се чувствате подготвени за нови приключения, хвърлете поглед на списъка по-долу.

Прага, Чехия

Прага

Започвамe с един от може би най-романтичните градове в Европа. Прага е също толкова красива през зимата, колкото и през лятото. Защо да я предпочетем през зимата тогава? Лесен отговор - защото няма хора. Ще сте напълно необезпокоявани и ще можете да се насладите на красивите й забележителности, без да ви пречат тълпите хора. Красивият замък, кацнал на хълма, ще бъде почти празен и ще ви накара да се почувствате като собствениците, живели някога там. Ако сте любители на страшните истории, може да си резервирате "призрачен тур" из стария град. Там ще ви разкажат истории от тъмното минало на града, ще ви разходят по улиците, по които са вървели познати за града духове и чудовища, и ще ви разкрият много интересни мистерии.

Готов ли си за приключение? Разгледай и резервирай следващата си почивка още сега!

Будапеща, Унгария

Будапеща

За да не ви отдалечаваме много, следващото предложение също е за една романтична столица в центъра на Европа. Будапеща ще ви очарова с неповторими архитектурни творения, динамичен нощен живот и многобройни минерални басейни. Унгарската столица е известна с многобройните си минерални бани. Има ли по-подходящо време от зимата, в което да се насладите на горещите минерални води? Ако пък предпочитате да се запознаете със забележителностите, може да се разходите с лодка по река Дунав. Лодките са закрити през зимата, така че дори няма да усетите студа наоколо.

Алпите

алпите

Тук оставяме на вас и вашия вкус да изберете коя точно част на тази планинска верига желаете да посетите. Голяма част от Швейцария и Австрия са разположени в тях, но има и френска и италианска част. Където и да отидете, едно е сигурно - Алпите няма да ви разочароват! Разбира се, те са най-привлекателни за скиорите. И можем ли да ги виним? Алпите са познати на всички като една от най-добрите дестинации за ски каране. Пистите са буквално на всяка крачка и са пригодени за вкуса и уменията на всеки - аматьори и професионалисти. Ако не сте спортен тип, в Алпите имате прекрасната възможност просто да релаксирате с чаша топъл чай и да се насладите на взимащите дъха гледки, които ви заобикалят.

Барселона, Испания

барселона

Всички, които до сега клатеха глава и се надяваха на нещо малко по-топличко - Барселона е вашият отговор. Тя, също като Прага, не е толкова любима за туристите през зимата и това ще ви остави свободата да я разгледате както заслужава. Слънчевото синьо небе ще ви извади от зимната меланхолия, докато обикаляте старата част на Барселона - Готическия квартал. Освен това, зимата в Барселона ще бъде и по-благосклонна към бюджета ви. Цените през зимните месеци са по-ниски, заради липсата на тълпите туристи, което я прави по-достъпна дестинация. Липсата на опашки пред главните забележителности също така ще ви спечели време за опознаване на местните и културата им.

Маракеш, Мароко

маракеш

А защо да не прибавим и нещо по-екзотично в списъка? Тъй като Маракеш се намира всъщност в Африка, температурите там през нашите зимни месеци са доста високи. Ако желаете да се потопите напълно в тази различна култура, можете да останете в т.нар. риад. Риад буквално означава градина, но те го използват за автентични, градски къщички. Те са проектирани да издържат на много високи или много ниски температури, което ги прави хладни през лятото и уютни през зимата. Тук отново се намесва липсата на туристи. Маракеш е доста по-спокоен през зимата и ще можете да му се насладите без тълпата от потни, пищящи туристи на всяка крачка. Също така, може да си резервирате обиколка из пустините, които са наоколо. Ако пък предпочитате вода, може да посетите плажа в съседния град Тагазу.

Допълнителен съвет: България

Ако не сте сигурни къде точно ви се ходи или разполагате с много малко време, заложете на сигурно и опознайте родината! България през зимата е снежен рай, особено по високите части на страната. Също така имаме море, което е много красиво през слънчевите дни на зимата, дори да не можем да поплуваме в него. Независимо какво търсите, екстремни зимни спортове или пък комфорт и релакс, можете да откриете всичко, и то - на поносими цени.

Автор

Аз съм точно толкова цветна колкото е и името ми! Заредена съм с много енергия и не ме е страх от предизвикателства. Гражданка на света съм и сърцето ми принадлежи на различни държави. И на животните. И на троянската сливова.

1 коментар

Напишете коментар