Pantone обяви "цвят на годината" за 2017


Ако някой истински разбира от цветове, то това са хората от Pantone. Или поне те така ни карат да мислим, имайки предвид, че ежегодно те избират и т.нар. "цвят на годината". Събитие, което винаги се очаква с нескрит интерес в света на модата и дизайна.

Т.нар. "зеленина" е цветът на годината на Pantone за 2017. Не "зелено", а "зеленина". Важно е в случая да разберете, че има голяма разлика между двете. А дали тази информация би ви била полезна някога? Не сме сигурни.


Всяка година от Pantone избират т.нар. "цвят на годината", а тук можете да си припомните как стояха нещата преди точно 12 месеца. И да прецените, дали изборът на Pantone преди година изобщо е оказал каквото и да е значение за личния ви избор, що се отнася до собствения ви стил и предпочитания за последните 12 месеца.

Според Pantone Color Institute, зеленото ще бъде навсякъде през 2017. Естествено, не каквото и да е зелено, а по-конкретно Pantone 15-0343, също познато като "зеленина". Знаехте ли, че цветовете си имат и собствени номера? Е, вече знаете. А какво точно е зеленина? Да кажем, че е "жълто-зелен нюанс, който ни подсказва за настъпването на първите дни на пролетта". Поне така го определят.

Ето какво казва и Леатрис Айзман, която изпълнява длъжността на изпълнителен директор на Pantone Color Institute:

"Знаем в какъв свят живеем: в свят, в който стресът е навсякъде. Това е цвят на надеждата и на нашата връзка с природата. Говорим за регенерация, освежаване, съживяване, подновяване. Всяка пролет ние навлизаме в нов цикъл, а нови стръкове изникват от земята."

Поетично казано.

"Конкретно това зелено е необикновен цвят: комбинация от жълто и синьо, от топлина и определена хлад. Това е един комплексен "брак", добавя г-жа Айзман.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни