Вярвам, че смехът лекува всички рани. Моя лична цел е да накарам хората да усетят силата на смеха… Аз съм този човек, на когото можете да се смеете.“

И наистина, това е човекът, на когото винаги можем да се смеем, искрено и до сълзи. Това е човекът, който няма да се уморим да гледаме и слушаме. Това е големият комик Кевин Харт.

Познат е на широката аудитория с филми като „Ченге за един ден“(2014) и „Агент и ½“ (2016), а по-запознатите с неговата биография знаят, че той е един от най-добрите стендъп комедианти.

Роден е на 6-ти юли 1979 г. и на 36 вече има десет години стаж като спендъп комик с пет успешни солови представления и хиляди излизания на сцена.

През изминалата година списък на 100-те най-високоплатени хора в шоубизнеса включва и шестима комици. Кевин Харт е един от тях, а състоянието му е оценявано на 120 млн долара с годишен приход от 32,5 млн долара.

Освен като талантлив актьор и комик, Кевин Харт се изявява и в ролята на продуцент. Заедно със своята HartBeat Productions и в екип с Джеймс Лопез и компанията на Уилям Паркър - Will Packer Productions, Харт продуцира най-новия си филм – „Вечерно училище“, който от вчера излезе по кината.

Както и самото заглавие подсказва, лентата препраща към ученическите години, които ако за някои са или са били песен, то за други ученето е или е било истински ад.

Такъв е проблемът и на главния герой във „Вечерно училище“ –  Тиодор Уокър (Харт). През годините на своето обучение за Тиодор, или както всички го наричат Теди, ниските оценки са ежедневие и той започва да усеща, че образоването някак си не му пасва. В този момент идва и времето да положи тестовете GED, еквивалент на нашите матури, за да може да се дипломира. Но той избира друг път, избира Училището на Живота и отказва да се яви на изпита.

10-години по-късно Теди кара скъпа кола, живее в просторен апартамент, има красива приятелка. Зад безоблачната повърхност обаче се крие друго.

 

Истината е, че в стремежа си да впечатли и задържи преуспялата си половинка, Теди харчи повече отколкото изкарва на скромната си работа като продавач на барбекю уреди. Щастието му се усмихва в момента, в който собственикът на фирмата за барбекю решава да му я завещае . Естествено тази радост не трае дълго. След нелеп инцидент Теди губи всякаква възможност да се издигне в каквото и да било.

Тогава той и неговият доверен приятел Шърман решават да го преориентират към финансите, но за да се случи това, трябва първо да се дипломира.Така за Теди единственият изход е  да се върне на училище, но този път вечерно.

Попаднал отново в гимназия „Педмънт“, разбира, че негов бивш съученик – Стюарт (Тарън Килам), който Тиодор е тормозел в миналото, е станал нейн директор. Това не предвещава нищо хубаво, а и строгата и взискателна учителка във вечерното училище – Кери (Тифани Хадиш),  не му вдъхват много доверие.

Въпреки това Теди е твърдо решен да вземе така жадуваната заветна диплома. За тази цел измисля „гениален“ план, в който, разбира се, се включват и новите му съкласници във вечерното училище – група неудачници, споделящи същата съдба на незавършили. Следват безброй комични ситуации, които няма да ви оставят равнодушни.

И макар да е забранен за лица под 12 години, „Вечерно училище“ е свежа семейна комедия, заради която си заслужава да стегнем раниците и да отидем до най-близкия киносалон.

Автор

Непоправим Мечтател и Романтик по Душа. Авантюрист и Нещотърсач. Защото, както казва Пипи, "светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери".

Напишете коментар