Откъс от "Душа на пеперуда" на Мохамед Али


"Душа на пеперуда" е специална компилация от мемоар и избрани духовни прозрения на един от най-великите спортисти на всички времена. Непреходни добродетели като любов, мир и разбирателство оживяват върху страниците на книгата, подкрепени от суфистки притчи, лични истории, писма и стихове. Красотата и остротата на писане са толкова изумителни, колкото са и уменията на Мохамед Али на боксовия ринг, казват издателите на книгата. Там, където се срещат красивите криле на пеперудата с безпощадното жило на пчелата, егото и емпатията, тленното и вечното – там започва и това житейско пътешествие на великия Мохамед Али. Книгата е вече на пазара, издава я "Вакон". Ето и откъс от нея:

Писмо до СВETA

Митовете разказват за боговете, легендите – за героите, а приказките описват безкрайните светове на магията и сънищата. Тази книга не е нито мит, нито приказка, тя е историята на човека легенда, с непоклатими убеждения. В следващите страници ще прочетете за мъжа, който попита сърцето си какво трябва да предприеме, и за сърцето му, което му отвърна с барабанен удар. Неговото ехо още не е заглъхнало.

Ще прочетете за мъжа, подкрепил онези, които не могат да се справят сами, за мъжа, който гледа съперниците си в очите и раздава себе си на света и всички, които среща в живота си.

Ще прочетете за мъжа, който въплъщава конфликтите, борбите и надеждите на предишните столетия, хипнотизира света с артистичността си на боксовия ринг и спечели уважението му със смелостта си извън него. И все пак най-големите му постижения – любовта, добротата и щедростта – остават извън светлините на прожекторите. През целия си живот той бе съпричастен с нас в моментите на скръб и щастие. Той намери дом в сърцето на хората от целия свят и стана образецът за шампион и герой.

Казват, че за Мохамед Али е написано повече, отколкото за всеки друг наш съвременник. Когато имаш сърце, голямо като света, светът иска да пише за теб. Разликата между тази книга и всички други, посветени на него, е, че тази книга е от дълбините на сърцето му.

На следващите страници ще видите света през очите на моя баща. Ще научите за неговите мечти, препятствия, разочарования и победи от младостта до днес. Тази книга е пътуване през най-важните моменти от живота на татко. Тя съдържа негови лични спомени, допълвани от мои спомени и истории и стихотворения, докоснали сърцето му.

Бях свидетелка на човечността и съпричастността на този човек, чието невинно сърце не бе докоснато от времето, човек с душа на пеперуда. За мен бе дар и чест, работейки с моя баща, да му помогна да споделя мисли, убеждения и мотивации с целия свят. Ако всички ние имаме роли в живота, то това е в историята на човека, изиграл ролята на любовта.

Тате, ти си моята вечна истина, моята сила, моят рай на земята. Благодаря ти, че си до мен, благодаря ти, че вярваш в мен, благодаря ти, че държиш ръката ми в тъмното и винаги стоиш до мен. Ти бе повече от мой баща, ти беше мой учител в обичта, приятел и мой ангел хранител. Аз те обичам и обожавам повече, отколкото би предположил някога. Бог да те благослови, татко.

Ти си моето вдъхновение.

С любов,
Хана Ясмин Али

Книгата може да поръчате тук.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни