Театърът е магия. Театърът е вълшебство. Театърът облагородява, одухотворява и те прави по-добро човешко същество. А в някои случаи, театърът може и да помага на нуждаещите се.

Такъв е случаят на 20-годишната Лори, която страда от билатерална (двустранна) церебрална пареза на дясната ръка и левия крак. Лори е претърпяла многобройни тежки операции, като й предстои нова такава в чужбина. За да бъде направена обаче, семейството на Лори трябва да събере сумата от 21 444 евро, която е непосилна за тях.

Всички вие - любителите на българския театър, ще имате възможността да помогнете на Лори, съчетавайки полезното с приятното. На 2 декември представлението "ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ" на режисьора Маргарита Младенова, по текстове на Валери Петров, ще се изиграе благотворително на сцената на Независим театър в София.

За да помогнат състоянието на Лори да се подобри, творческият екип зад "ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ", Театрална работилница "Сфумато" и Независим театър протягат ръка към близките на момичето и застават зад каузата „Дари за Лори“.

Представлението на 2 декември в Независимм театър е с начален час 20.00, а билети за постановката могат да бъдат закупени на цена от 8 лева от касата на Независим театър от понеделник до петък – 11.30 ч. -15.30 ч. и 16.30 ч. - 20.30 ч., както и събота и неделя – 10.00 ч. - 14.00 ч. и 15.00 ч. - 21.00 ч., онлайн от сайта на Eventim, билетен център НДК, касата на "Арена Армеец“, всички бензиностанции OMV, всички магазини на Office 1 Superstore, както и от всички каси от мрежата на Eventim.

opako52

Всеки желаещ ще има възможност да дари допълнително средства за Лори в специални кутии, които ще бъдат поставени в театралната зала в размките на събитието. Дарения могат да бъдат превеждани и следната банкова сметка:

BGN: BG26PRCB92301025393910

EUR: BG94PRCB92301425393

BIC/SWIFT: PRCBBGSF

Титуляр: Лорина Ламброва Мелева

"Нашето представление страстно спори с О-БЕЗ-ЧОВЕЧАВАНЕТО, възпламенено от силните поеми на Валери Петров и неговия рицарски, непримирим дух; защитава маргиналния човек като "свят в света”, като самоценност, която настоява за равноправно място в общежитието и пази жива паметта за това "...Че и ний сме били от рода на хвърчащите хора...”, разказва режисьорът Маргарита Младенова за "ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ".


Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар