Готови ли сте с плановете за Свети Валентин? В случай че не сте, в няколко поредни материала сме подбрали интересни идеи за празника, които ще ви поднесем точно навреме, за да се подготвите подобаващо за Големия ден. И най-вече нощ.

Свети Валентин не е само балони с формата на сърце, червени рози и шоколадови бонбони. Не, че ще ги върнем, разбира се. Свети Валентин е любов. И не, съвсем не сме на мнение, че само един ден в годината е достатъчен, за да я демонстрираме. Просто този ден е красив повод за това. И нямаме нищо против да се възползваме.

Любовта съществува в много измерения. Днес, освен на тази към половинката, ще обърнем внимание и на още една: любовта към изкуството. 11 на брой изкуства ни вдъхновяват ежедневно и правят живота ни по-цветен. Магията на театъра, киното, изобразителното изкуство и още много други ни карат да повярваме в алтернативни светове, в които чудесата се случват непрекъснато. И тази година това е вълшебството, с което ще слеем 14 февруари.

Пир за душата. Който задължително трябва да бъде посрещнат с подходяща визия. Има правила, които трябва да бъдат спазени. Официални събития като тези изискват облекло, съобразено с повода и мястото.

Избрахме за вас няколко аутфита, с които да отбележите Нощта на влюбените, ако решите да я прекарате в подобна обстановка. С нашите приятели от Fashion Days сме помислили както за дамите, така и за господата. Изберете къде да отпразнувате 14 февруари, а ние ще се погрижим за вашата визия.

Свети Валентин в културна София. Предлагаме ви няколко нестандартни идеи, с които да посрещнете празника.

14 февруари на театър

Културни събития като тези изискват добре подбран аутфит. Малка черна рокля  винаги е добра идея. Можем да избираме между разнообразни модели, водени единствено от стремежа към елегантност.


„Любовна песен“ в театър „199“

История за две любовни двойки и съпоставянето между тях – едната, изградена от дългогодишни отношения, другата в самото начало на техния романс. Резултатът: колкото комична, толкова и нежна картина на връзката между мъжа и жената. В ролите: Силвия Лулчева, Светослав Добрев, Николай Луканов, Александър Хаджиангелов, Рая Пеева.

„Не всеки крадец е мошеник“ в театър „Българска армия“

Нощ, небето раздирано от светкавици, вали проливен дъжд. В богаташка къща се промъква Крадеца. И всичко щеше да завърши бързо и просто, ако в този момент собственикът на къщата не беше решил да изневери и да преживее среднощно приключение с красива и своенравна жена. От тук нататък се завързва сложна и смешна история, в която изневерите се редуват, недоразуменията поставят героите в изумителни смешни ситуации.

Участват: Александра Сърчаджиева, Явор Борисов, Грета Неделчева, Ивана Стоянова, Никола Шопов, Лъчезар Андреев, Атанас Махнев.

Класическа и подходяща комбинация е съчетанието между черно и бяло. Бихме могли да го приложим  отново в рокля, или пък в риза, а защо не и гащеризон.


„Пътят към Афродита“ в театър „Иван Вазов“

Една жена и една актриса се срещат на сцената, за да си подадат ръка, за да си признаят няколко тайни, за да си споделят забавни истории и да заявят своя вкус към изкуството, храната и силата на прошепнатите слова. Дали ще успеят да си простят една на друга? „Пътят към Афродита" е спектакъл за радостта от живота, за малките удоволствия, които си доставяме, за връзката между прегрешенията и духовното израстване, за съвместното съществуване на Небесната и Телесната Афродита. В ролите: Бойка Велкова, Татяна Лолова, Владимир Карамазов и Ути Бъчваров.

14 февруари на кино

За да добавим свежа нотка към подобна елегантна визия, няма как да сбъркаме с класически червени обувки на висок ток, които идеално биха подхождали на дългоочакваното продължение на „50 нюанса сиво“ и премиерата на „50 нюанса по-тъмно“

Продължението на скандалната лента отново избра месец февруари за своята световна премиера. Какво се случва с Анастейжа Стийл и Крисчън Грей и кои са тъмните фигури, които изплуват от миналото на чаровния бизнесмен, ще разберем във втората част на световния феномен.

14 февруари на изложба

Не сме забравили и господата, разбира се. Предлагаме ви да заложите на доза елегантност в тъмносиньо. Изберете подходящ за подобни културни събития панталон, който да комбинирате със сако в същия нюанс.


ЖЕНАТА „... със и без ореол...“ в галерия „Контраст“

Една изложба на Матей Матеев. Куратор: Аксиния Джурова.

14 февруари на опера

Нека ризата  обаче бъде в класическо бяло, а финалните щрихи можете да нанесете с най-важния аксесоар за един мъж (освен халката, разбира се, но за това – друг път), а именно часовника.

 „Ода за любовта“ в Софийска опера и балет

Концерт, посветен на празника „Свети Валентин”.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар