Най-лоялният и смел оръженосец в историята на сериалите и най-голямата, и най-кръвожадна дъщеря на Оберин Мартел ще се срещнат на сцената на Aniventure Comic Con в София през септември по покана на HBO Bulgaria.

Подрик е един от малкото герои, оцелели от началото на сериала и е преживял почти всички знакови моменти в "Игра на тронове" от първо лице. Той спасява Тирион в битката при Черна вода, гледа заедно с Аря Старк легендарния двубой между Бриен и Хрътката, притичва се на помощ на Санса Старк и заедно с Бриен я ескортира до дългоочакваната среща с Джон Сноу. Какво е видял, какво е чул и какво мисли за своя герой ще ни разкаже лично актьорът Даниел Портман от главната сцена на Aniventure Comic Con в специалния Game of Thrones панел. В него ще участват още Tom Wlaschiha (Jaqen H’ghar) и Обара Пясък, в чиято роля се превъплъщава Keisha Castle-Hughes. Keisha е единствената актриса, участваща в сериала, която е номинирана за награда Oscar в категория главна женска роля (2003, Whale Rider). Преди да влезе в дрехите на Обара и да грабне копието от Оберин, Keisha участва и в Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, където се превъплъщава в ролята на младата кралица на Naboo (Queen Apailana).


“Бях чела всички книги още преди "Игра на тронове" да тръгне по HBO. В момента, в който видях Педро на екран (Оберин Мартел), си спомних от романите за дъщерите му войни (Пясъчните змии) и бях твърдо решена да взема една от ролите, като негова дъщеря. Най-голямата ирония е, че получих одобрителното обаждане от лондонския офис точно в деня, в който беше излъчен епизодът The Mountain and The Viper. Така и не се запознах лично с екранния си баща, но се надявам да го срещна на някое от предстоящите Comic Con събития.”

В съседната Зала 2 на фестивала пък ще бъде разположена най-голямата зона за настолни игри, правена в България. В нея Ozone.bg и Aniventure Comic Con ще организират най-големия турнир за годината по Magic: The Gathering, както и големи състезания по Yu-Gi-Oh! и Game of Thrones LCG. Най-големите български издателства ще представят новите си локализирани игри, а за тест на място ще могат да се намерят и всички произведени в България настолни игри. Няма как да пропуснем и Dixit – най-успешната игра в световен мащаб, която ще получи уникални карти, рисувани от български художници. В тази зона за първи път ще се проведе и мащабен отборен турнир по скоростно редене на пъзели, по модели неиздавани до момента в България.

Aniventure Comic Con ще се проведе на 9 и 10 септември в Inter Expo Center София и ще срещне феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят. Други обявени имена са Tom Wlaschiha (No One - Game of Thrones) и Michael Malarkey (Enzo - The Vampire Diaries).

Meet & Greet билетите за лична среща с Podrick Payne и Obara Sand/Queen Apailana тръгват в продажба на 17-и май и са с цена 60 лева, в която влиза и достъп до двата дни на фестивала, и всички панели.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и можете да ги намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК и онлайн на Eventim.bg – Всеки билет, закупен на предварителна продажба, дава шанс на притежателя му да участва в томбола за големи награди, включително и чисто нов гейм лаптоп OMEN by HP.

Деца до 7 години влизат безплатно с придружител.

Още за Comic Con:

Актьор от "Игра на тронове" идва за Comic Con у нас

Актьор от "Дневниците на вампира" се присъединява към Comic Con

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар