HBO със сигурност не са приключили с една от своите "златни кокошки" "Игра на тронове". Задават се още три нови сериала, базирани върху необятния фентъзи свят, създаден от Джордж Р.Р. Мартин, съобщава The Hollywood Reporter.

Тук дори не включваме вече одобрения House of the Dragon, по когото вече се работи активно. Той ще ни върне много години назад и ще ни разкаже повече за рода Таргариен, който, както знаем, е сред най-ключовите за развитието на Вестерос.

HBO обаче са решили да не се ограничават само с него. В начална фаза на разработка са два проекта, носещи имената 9 Voyages и 10,000 Ships. Работи се и по още един, за който ще ви разкажем малко по-късно в този текст.

Игра на тронове
HBO със сигурност не са приключили с "Игра на тронове"

9 Voyages ("Девет воаяжа") ще бъде разработен от създателя на сериала "Рим" Бруно Хелър. Той ще проследи премеждията на Лорд Корлис Веларион, познат още като "Морската змия". Той оглавява дома Веларион, като същият герой ще има роля и във вече споменатия от нас House of the Dragon. Ролята ще бъде изиграна от актьора Стийв Тусан.

Прочетете още: Ще има още един сериал по "Игра на тронове"

10,000 Ships ("Десет хиляди кораба") от своя страна ще разкаже за принцесата-воин Нимерия, която е един от предците на дома Мартел. Тя е основател на кралството на Дорн. Репутацията ѝ в Седемте кралства е толкова впечатляваща, че в "Игра на тронове" имаше персонаж, кръстен на нея - Нимерия Санд. Освен това, вълчицата на Аря Старк също се казваше Нимерия. Историята ѝ се развива около хиляда години преди събитията в "Игра на тронове", което ще върне времето назад най-много, сравнено с всички други проекти.

Игра на тронове
Кит Харингтън като Джон Сноу в "Игра на тронове"

Стигаме и до проект №3 за предистория на "троновете". Разбираме, че тук във фокуса на събитията ще бъде т.нар. "квартал на бълхите" в Кралски чертог - не особено приветливо място, където са родени герои като Сер Давос и Джендри Баратеон.

През следващия месец се очаква да стартират снимките по House of the Dragon, който ще бъде следващият сериал от света на "Игра на тронове". Участие в него ще вземат актьори като Оливия Куук, Ема Д'арси, Пади Консидин, Мат Смит и други. Шоуто ще върне събитията 300 години назад във времето и ще се фокусира върху миналото на дома Таргариен. Ще бъдат проследени събитията, довели до масивна гражданска война, която ще се окаже едно от ключовите събития в историята на Вестерос.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар