Скоро след като обявиха създаването на нова категория за награда "Оскар", а именно - за т.нар. "популярен филм", Академията бързо промени решението си.

В четвъртък Академията обяви, че поне на този етап, въвеждането на новата категория се отлага. Причина за това са негативните отзиви сред обществото вследствие на обявяването на новата категория.

"Имаше широк диапазон от реакции след обявяването на новата награда. Осъзнаваме, че има нужда от допълнителна дискусия по въпроса сред нашите членове", обяви изпълнителният директор на Академията Даун Хъдсън.

Когато обявиха създаването на новата категория през август, от Академията не дадоха и кой знае колко детайли относно критериите, които ще се взимат предвид при избора на заглавия за нея. Остана впечатлението, че Академията търси начин да признае успеха на колосални блокбъстъри като "Черната пантера" на Marvel, например. Подобни мащабни продукции често получават признание за своите визуални ефекти и други технически предимства, но рядко се борят в категорията за най-добър филм.

Следващите "Оскар"-и ще бъдат връчени на 24 февруари. Номинираните в различните категории ще бъдат обявени през месец януари.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар