Как да разпознаете оригиналните слънчеви очила?


Фалшивите продукти, които се предлагат на пазара са реплики на оригинални модели. Те се възползват от голямата прилика с марковия артикул и така търговците печелят доста на гърба на купувачите, които не могат да разпознаят кой е истинският. Докато такива продукти като дрехи и чанти са безобидни, репликите на слънчеви очила могат да бъдат опасни за здравето на хората. Те са изработени от не много качествени материали и не предпазват, както би трябвало, защото рядко отговарят на стандартите за безопасност. Нямат филтър, който да улавя ултравиолетовите лъчи, които са вредни за окото.

За какво трябва да гледате, когато избирате?

Носенето на слънчеви очила, които не са оригинални, може да е много по-опасно от това изобщо да не носите такива предпазни аксесоари. Реномираните онлайн оптики и магазини гарантират качеството на продуктите, които предлагат. Марковите модели на Ray Ban, Carrera, Guess, Polaroid, Vogue, Dolce Gabbana и други могат да блокират до 100% от ултравиолетовите лъчи, които са вредни за окото. От тях има мъжки, дамски, детски и бебешки видове. За да сте сигурни дали един продукт е истински или не, има някои правила, които помагат да разберете това.

Цената

Първото нещо, по което може да се ориентирате, е това колко струват слънчевите очила. Има вероятност да откриете продукти на ниски цени, но от по-стари колекции. Новите модели няма как да са евтини. Ако намерите такива на прекалено ниски цени, най-вероятно е те да са реплика. 

Слънчеви очила

Номер на модела

На лявото рамо на рамката има изписан номер на модела и информация за самия размер. Размерът на шрифта и символите трябва да бъдат подравнени и да са с лесни за четене знаци.

Боята

Оригиналните рамки за слънчеви очила никога не са боядисани. Те или са изрязани от парче органичен ацетат, или изляти от пластмаса, която е оцветена предварително чрез инжектиране на боята. Вътрешният и външният цвят на материала са еднакви. 

Опаковката

Оригиналните продукти са в търговска опаковка на самата марка, която съдържа баркод и информация от производителя. Ако нещо от това липсва, трябва да се замислите.

Теглото

Марковите слънчеви очила са сравнително тежки. Те са солидни и плътни, а не леки и чупливи. Когато ги вземете в ръка трябва да усетите теглото им.

Стикер

Лепенката трябва да е поставена върху лещите електростатично, а не да бъде залепена чрез лепило. Видите ли следи от такова, можете да бъдете сигурни, че това е фалшификат.

Къде можете да закупите оригинални слънчеви очила?

Има много онлайн и физически магазини, които предлагат маркови стоки, които са качествени и не са реплика. Повечето известни имена имат фирмени магазини и лицензирани сайтове, в които можете да закупите такива продукти. В оптиките също може да бъдете сигурни, че купувате оригинален модел.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни