След като бе показан на няколко пъти пред отбрана публика, амбициозният "Никой" на режисьора Андрей Андонов тръгва и по кината. Това ще се случи след Нова година, а вече можем да видим и първи трейлър на лентата, която може да остави във вас позитивни или негативни впечатления, но никога равнодушие.

Тук можете да си припомните интервюто ни с автора на филма Андрей Андонов, който го определя като "провокативен на много нива".

"Филмът, казано накратко, е провокативна драма, която разказва историята на едно момиче, което преживява най- ценната промяна, която може да се случи на човек. „Никой“ е независим филм, създаден в период от четири години. Дързък и смел", заяви тогава пред VIBES Андрей Андонов.

Още преди проектът да стане реалност, ви бяхме разказали и за трудностите, свързани с неговата реализация. И за това, как неговият автор търсеше публично финансиране чрез платформата Indiegogo, за да превърне мечтата си в реалност. И в крайна сметка - успя.

"В България нямаме традиции в това държавата да застава зад провокативни и авангардни истории, още повече разказани от дебютанти. За справка най-успешните два филма за последните двадесет години са  дебюти и отново независими продукция – "Източни пиеси" и "Урок". Затова решихме да не губим нерви, финанси и време с това да се пускаме по конкурси и сесии, а направо да вложим цялата си страст и умения в това да намерим пари и ресурси, от частни и лични средства. И успяхме! Тоест, за да отговоря директно, стартирахме като независими с напълно  осъзнато решение и стратегия да продуцираме напълно самостоятелно от институции, фондове, схеми и т.н.  Което разбира се води след себе си позитивите, но и негативите", разказа ни тогава Андрей.

Участие в "Никой" взимат Гергана Плетньова, Силвия Петкова, Стоян Радев, Кристиян Милатинов, Йорданка Ангелова и други.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар