Дойде ред да ви представим и френските модни идеи за пролетно-летния сезон на 2016 година, представени по време на Седмицата на модата в Париж. Виртуално вече посетихме Ню Йорк, Лондон и Милано, остава само да надникнем в модните вдъхновения на Града на любовта.

Cèline
Cèline
Elie Saab
Elie Saab

Ето че и Париж подкрепи трендовете на останалите модни столици, като дизайнерите отново ни пренесоха назад в 80-те и 90-те години, също видяхме отново и женствените силуети на роклите „бельо“, както и флоралните мотиви.

Saint Laurent
Saint Laurent
Stella McCartney
Stella McCartney

Британската улична култура от 90-те беше почетена от голяма част от брандовете, сред които Saint Laurent, Chloé, Rochas и др. Stella McCartney и Hermès пък заложиха на спортния лукс. Романтичната визия не бе пропусната отново, затова най-големият тренд за следващия летен сезон си остава фината рокля, подобие на нощница.

Alexander McQueen
Alexander McQueen
Giambattista Valli
Giambattista Valli

В стремежа си да постигнат възможно най-женствен образ на представителките на нежния пол, дизайнерите положиха именно бельото като основа, върху която да изграждат своите колекции.  Роклите над коляното с  А-силует бяха интерпретацията, показана ни от Giambattista Valli, където още се натъкваме на красиви рокли от шифон и очарователни шарени щампи. Викторианската епоха се превърна в настояще, отразена в колекциите на Dior, Alexander McQueen, Giambattista Valli.

Louis Vuitton
Louis Vuitton
Chanel
Chanel

Hermès
Hermès

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар