Септември е януари в света на модата. Той поставя началото на най-мащабните събития в лъскавата индустрия, а именно Седмиците на модата, започващи от Ню Йорк и завършващи в Париж.

Само преди два дни приключи събитието в „Голямата ябълка”, а ние бързаме да направим кратък обзор, докато към настоящия момент всички погледи са вперени в котешките пътечки на Лондон.

Givenchy
Givenchy

След този инaче впечатляващ NYFW отново сме заредени с нови идели за летния сезон, но нека не забравяме, че това е само началото, макар и едни от най-големите имена в сферата да представиха вече своите колекции. Все още ни предстои  LFW, MFW и разбира се – PFW,  така че да не прибързваме със заключенията по повод лято 2016.

Diane von Furstenberg
Diane von Furstenberg

От устата на много модни икони са излизали думи, чието послание насочва човека не толкова към това кое е модерно , но провокирайки го да подхожда личностно и индивидулано към облеклото и вънншния си вид. Независимо от времето и тенденциите, хората трябва да носят това, в което се чувстват удобно, но и което същевременно отразява тяхната идентичност. За това няма да бъдем арбитри и няма да отсъждаме кое е модно и кое не. Ще споделим най-интересното от изминалата седмица за нас.

Ralph Lauren
Ralph Lauren

224 бранда направиха своите предложения за следващия пролетно-летен сезон. Макар  и дизайнерите да са работили в много различни направления, имат няколко пресечни точки. Стремейки се да изградят противоречие в образа на жената, голяма част от творците са заложили на черното и бялото като водещи в техните колекции. Разбира се, попадаме и на дизайнери, чиито дрехи ни пренасят на доста колоринтни места, но макар и пъстри, биват погълнати от бяло-черната вълна.

Calvin Klein
Calvin Klein

Освен в нюансите, откриваме още една пресечна точка, ние я назоваваме тотален хит и това е нощницата или роклята, наподобяваща нощница. Макар и да звучи странно, през задаващия се пролетно-летен сезон спокойно бихте могли да  се появите с нощницата си навън. Определено това не е сън, а ако пък я съчетаете с черно дълго сако, не бива да се притеснявате какво ще облечете за предстоящия ви ивент.

Няма как да не споменем ALEXANDER WANG – брандът, привлякъл вниманието на всички не само с представянето на колекцията си, но и с грандиозното юбилейно парти. Прочутата марка отбеляза 10-годишния си жизнен път с невероятно парти в компанията на едни от най-големите имена на световната модна сцена, сред които Tyga, Лейди Гага, Lil Wayne, Ludacris, Кайли Дженър и много, наистина много други. В колекцията на Wang, както винаги, става въпрос за истински уличен стил, наслагван с различни спортни елементи и този път не прави изключение в него да присъстват елементи от бейзбола: откриваме големи шевове, кожени панталони, огромни суитчъри, деним , якета с кожени ресни и др.

Alexander Wang
Alexander Wang

 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар