След завършека на Седмицата на модата в Ню Йорк, модното пътуване продължава със следващата гореща точка Лондон.

David Koma
David Koma

Известно е, че всяка една от модните столици притежава свой почерк в интерпретирането на тенденциите за сезона. Този факт обаче не попречи на дизайнерите от различните точки на света да мислят в синхрон и да улавят едни и същи вълни.

Bora Aksu
Bora Aksu

Оказа се, че романтиката е обзела не само нюйоркчани, но е пуснала корени и в Лондон, където отново срещатаме фини, деликатни и прозрачни материи, придаващи повече женственост.  За подчертаване на изящната кожа служат флоралните принтове, които са вечният носител на настроение за дамите, така че спокойно можете да си извадите цветните дрешки от предходния летен сезон и да дефилирате свободно.

Burberry Prorsum

Нещата не спират дотук. 80-те и  90-те имаха осезаемо присъствие на Седмицата на модата в Лондон. Ослепителен металик, „електрически“ цветове и грънч  са само част от индикаторите за това.

Vivienne Westwood Red Label

На фона на всичко гореспоменато, един цвят бе определен като доминантен, а именно жълтият. Оказа се, че лондончани отговориха на нюйоркското зелено със слънчевия нюанс.

Mary Katrantzou
Mary Katrantzou

Е, остава да видим и колекциите на италианските моделиери, а накрая, но съвсем не на последно място, предложенията на парижките модни къщи.

Mary Katrantzou
Mary Katrantzou

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар