Въпреки някои противоречиви ревюта на критиците и зрителски оценки, сериалът за Оби-Уан Кеноби на Disney+ се оказа успешен. Юън МакГрегър и Хейдън Кристенсен се завърнаха в ролите на Оби-Уан и Дарт Вейдър, а първият епизод на шоуто и до днес държи рекорда за най-гледан такъв в платформата за стрийминг.

Всичко това, разбира се, води до следния въпрос - има ли планове и за втори сезон на лимитирания сериал от шест серии, развълнувал силно феновете на "Междузвездни войни"?

Отговор на въпроса даде президентът на "Лукасфилм" Кейтлийн Кенеди. За съжаление на хората, харесали "Оби-Уан Кеноби", Кенеди разкри, че на този етап няма каквито и да е планове за сезон 2.

Тя все пак остави "вратичка", че персонажът на Оби-Уан може да се завърне във вселената на "Междузвездни войни", макар и по друг начин.

Кенеди посочи: "Винаги се колебая да кажа "не" на повече Оби-Уан Кеноби. Може би ще направим нещо, с което да го включим в друга история - от нещата, върху които работим в момента. А защо не и филм? Кой знае? Засега обаче нямаме планове за продължение."

В "Оби-Уан Кеноби" успяхме да видим завръщането на Юън МакГрегър като легендарния джедай Оби-Уан, както и на Хейдън Кристенсен като Дарт Вейдър. Събитията в сериала се разгръщат след тези в Епизод III "Отмъщението на ситите", когато бе сложен край на джедайския орден, а Империята бе създадена.

В края на шоуто Оби-Уан спаси малките Люк и Лея Скайуокър от инквизитора Рива, а след това, използвайки Силата, се свърза с учителя си Куаи-Гон Джин (Лиъм Нийсън).

Самият Юън МакГрегър, който за първи път влезе в ролята на Кеноби от 2005 година насам, също изрази надежда, че от Disney+ ще поръчат и втори сериал на шоуто. По думите на Кейтлийн Кенеди обаче личи, че на този етап това не стои на дневен ред. В същото време носителката на "Оскар" Натали Портман също изрази надежда, че един ден ще може да повтори ролята си на Падме Амидала.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар