Най-обсъжданото име в българската поп музика Гери-Никол пусна видео към парчето си "I'm the Queen", което всъщност е и третият й видео проект до този момент. Предишните два - "Ела и си вземи" и "Момиче като мен", режисирани от винаги предлагащия качество Валери Милев, бързо се превърнаха в едни от най-гледаните български музикални проекти в мрежата.

Този път тя залага на друг режисьор за третото си видео - Николай Нанков, докато музиката, текстът и аранжиментът са дело на G-N Music Entertainment.

Видеото видимо е повлияно от приказния свят на Луис Карол и неговата "Алиса в страната на чудесата", като в чисто визуално отношение работата на Николай Нанков е впечатляваща. Каквато, впрочем, бе и работата на Валери Милев в предишните два проекта на Гери-Никол, което и спомогна за цялостното усещане за качество със западен стандарт.

Естествено, предстои да станем свидетели и на масовия хейт, който ще последва по адрес на тийнейджърката. Чак да се зачуди човек, къде точно сбърка Гери-Никол в толкова голяма степен, че да отприщи толкова масивна и всенародна омраза към себе си. Всъщност дали вината е в нея? Простичките ми наблюдения показват, че ако не е Гери-Никол, то вероятно ще бъде някой друг. Негативната енергия и необуздан хейт у нас ни заливат от всички страни и постоянно, придобивайки все по-уродливи и колосални размери.

 

Би било хубаво, ако в повечето време хората отделяха толкова много от енергията си за нещо съзидателно, с което да променят в положителна посока собственото си благополучие или това на околните. Гери-Никол пеела за секс. Гери-Никол се обличала предизвикателно. Гери-Никол се кълчила на четири крака във видеата си. Текстовете на Гери-Никол били мръсни. Хора, вие въобще имате ли някакви наблюдения за световната поп музика като цяло? Извинете, ако случайно ви разбия представите, но нито Ники Минаж изглежда като монахиня, нито в текстовете на Бионсе можете да откриете Божието слово. Впрочем, точно в последното видео на Бионсе можете на няколко пъти да чуете призива "middle fingers up!". Не много пуританско, нали? И да, това не е само единичен случай, в който иначе великолепната и прекрасна Queen Bey не е особено красноречива в изказа си. Това също ли ви е проблем?

Това, което свързва Гери-Никол с Ники Минаж и Бионсе е, че всички те са артисти. Малко или много, те са продукт на шоубизнеса. Не всичко, което виждате на екран, отговаря на реалността. Не така работи шоубизнесът, иначе думата "шоу" нямаше да присъства към думата "бизнес". Щеше да е просто бизнес. Не познавам Гери-Никол и нямам идея дали и в реалния си живот тя наподобява образа, който показва във видеата си. Но защо трябва това да ме интересува? Аз се интересувам от продукта, който Гери-Никол и екипът й ми предлагат, не от личността й. Не ми е приятел, нито гадже или пък роднина. Просто не ми пука.

А обективната истина е, че продуктите на Гери-Никол са на ниво, значително надвишаващо средното такова за България. Да, всичко е свързано с пари. С нея работят страхотни професионалисти, които правят така, че продуктът да е добър. Да, вероятно някой налива сериозни средства в нея. Говори се, че това е баща й. Но пак ще попитам - толкова ли е важно това за вас? Гери-Никол предлага продукт, който имате правото да приемете или отхвърлите. Да решите сами дали искате да си пуснете видеото й в YouTube, или да пропуснете. И е точно толкова просто, колкото звучи.

И нещо за накрая: един от любимите ми аргументи във "войната" против Гери-Никол е опасението, че тя дава лош пример на децата в тийнейджърска възраст. Драги родители, ако наистина сте стигнали дотам, че точно Гери-Никол да възпитава децата ви и те да изграждат навиците си според това, което виждат в клиповете й, значи проблемът съвсем сериозно се намира във вас.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар