Издателство „Егмонт” съобщава с огромно удоволствие, че българското издание на CARVE THE MARK – най-новият роман на популярната и обичана авторка Вероника Рот, ще излезе у нас заедно със световната си премиера, на 17 януари 2017 г. Книгата ще бъде публикувана едновременно на 33 езика, а първоначалният тираж на американското издание е 2 милиона екземпляра.

Carve The Mark е първи роман от научно-фантастична поредица от две книги, а действието се развива на „планета, разкъсвана от насилие и жажда за мъст”. Втората част ще бъде издадена през 2018 г. Над 3000 читатели вече са споделили своето въодушевление и нетърпение за предстоящото издание в социалната мрежа Goodreads.

Почитателите на Вероника Рот ще открият, че Carve The Mark се различава по много начини от предишните творби на писателката. „Един от тях е, че не разказва историите на личности, които постъпват правилно, за да спасят света, а е по-скоро за отчаяни хора, готови да направят всичко нужно, за да получат това, което искат”, споделя тя. „Също така действието се развива в една голяма, обширна вселена с огромна история, няколко езика и мистериозни феномени. Липсва й клаустрофобичността на антиутопичния свят. И определено няма нищо общо с нашата реалност!”, допълва авторката.

Дебютният роман на Рот – "Дивергенти", спечели сърцата на читатели от цял свят още при издаването си през 2011 г. Общо четирите книги за Трис и Фор са продадени в над 35 милиона копия в световен мащаб. У нас романите оглавяваха класациите за най-търсени книги седмици наред. Филмите по „Дивергенти” с участието на Шейлийн Удли и Тео Джеймс в главните роли бяха приети с не по-малко въодушевление от феновете, а четвъртата и последна част ще излезе по кината през лятото на 2017 г.

„Изключително много съм развълнувана, че Carve the Mark ще бъде публикуван едновременно на тридесет и три езика. Също и малко изумена”, разказва Вероника пред Publishers Weekly. „През последната година имах възможността да посетя някои от местата, където ще бъде издадена Carve the Mark, а сега чувствам, че това е изключително важно. Една от темите в романа е значението на родния език за всеки индивид – как дори да можеш да говориш или да четеш на чужд език, няма нищо, което дори да наподобява твоя. Затова усещам, че такова невероятно събитие – тридесет и три езика! – определено подхожда на тази книга.”

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар