Netflix обяви, чрез нов трейлър, че Black Mirror ще се завърне с нов пети сезон това лято. И докато стрийминг платформата не издаде заглавия или резюмета на епизоди, засега изглежда, че сезонът ще е изграден от три различни сюжетни линии.

В една от тях жена става жертва на симпатичен и добронамерен помощник, в когото се крият по-тъмни намерения. В другата виждаме семеен мъж, който, в следствие на отегчение от връзката си, посяга към услугата на сайт за запознанства и се изкушава от възможността да изневери. И накрая, една трета история изобразява мъж с пистолет, който изглежда е полудял от постоянно цифрово наблюдение.

По всичко личи, че този сезон ще грабне дори най-капризния зрител. Новият сезон ще представи известни личности като Майли Сайръс, звездата от "Отмъстителите" Антъни Маки, Андрю Скот и други.

Основната тема, на която се крепи сюжетът на Black Mirror, е как технологиите дистанцират хората, вместо да ги събират. Към края на трейлъра, на екрана се появяват актуални думи като "технология", "бъдещето", "връзка" и "секс".

Black Mirror е далеч по-различен от това, с което зрителите са свикнали, но това не го прави по-малко интересен. Сатиричният, понякога циничен поглед на сериала, не може да бъде сравнен с друга телевизионна продукция.

Black Mirror
Кадри от новия сезон на Black Mirror

В крайна сметка, Black Mirror все още е удоволствие за sci-fi феновете и краткият сезон, който вероятно е бил съкратен поради сложния график на производство на Bandersnatch, може да ни изненада. Неочакваните обрати са запазена марка на сериала. Black Mirror изгради своя имидж чрез поемането на големи рискове и би било разочароващо една от най-иновативните и влиятелни научно-фантастични серии от последните няколко години да започне да играе "на сигурно".

В началото бе обещано, че Black Mirror ще бъде предложен от една по-оптимистична страна, което няма да е трудно, като се имат предвид предишни епизоди, при някои от които се показва секс между свине.

Но в крайна сметка, когато става въпрос за Black Mirror, най-сигурното, което може да очакваме е, че нищо не е сигурно.

Афродита Дурмишева

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар