Нови и по-удобни седалки за гостите на Сатиричния театър


Новият театрален сезон ще започне в столичния Сатиричен театър с нови седалки, след като салонът е бил ремонтиран, съобщава "Дневник".

"Сатиричният театър е на 61 години и шест месеца. За този период са изиграни около 14 000 представления на различни пиеси. Грубата сметка показва, че на столовете са седели за по два часа близо 7 000 000 зрители – една България преди демографската криза. Две трети от тези човекозрители са били подложени, макар и с любов, на коленонатъртващи изтезания в тесните редове на стария салон. И само тяхната любов към Сатиричния театър ги е карала да идват отново и отново."

Така с хумор театърът кани зрителите чрез страницата си във "Фейсбук".

Утре Сатиричният театър "Алеко Константинов" открива не само новия сезон, но и нов салон.

След няколко козметични ремонта през годините сега след два месеца и половина работа на майстори на всички места в салона може да седне спокойно човек с ръст метър и деветдесет и да се чувства удобно.

Подменени са седалките, а редовете вече са по-широки със средно 15 сантиметра. Премахнати са 28 стола. Освен това броят на редовете е намален от 25 вече на 23.

31 стола ще носят имената на покойни творци, които са сред създателите и емблемите на Сатиричния театър. Сред тях са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Григор Вачков, Невена Коканова и др.


VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни