Новият театрален сезон ще започне в столичния Сатиричен театър с нови седалки, след като салонът е бил ремонтиран, съобщава "Дневник".

"Сатиричният театър е на 61 години и шест месеца. За този период са изиграни около 14 000 представления на различни пиеси. Грубата сметка показва, че на столовете са седели за по два часа близо 7 000 000 зрители – една България преди демографската криза. Две трети от тези човекозрители са били подложени, макар и с любов, на коленонатъртващи изтезания в тесните редове на стария салон. И само тяхната любов към Сатиричния театър ги е карала да идват отново и отново."

Така с хумор театърът кани зрителите чрез страницата си във "Фейсбук".

Утре Сатиричният театър "Алеко Константинов" открива не само новия сезон, но и нов салон.

След няколко козметични ремонта през годините сега след два месеца и половина работа на майстори на всички места в салона може да седне спокойно човек с ръст метър и деветдесет и да се чувства удобно.

Подменени са седалките, а редовете вече са по-широки със средно 15 сантиметра. Премахнати са 28 стола. Освен това броят на редовете е намален от 25 вече на 23.

31 стола ще носят имената на покойни творци, които са сред създателите и емблемите на Сатиричния театър. Сред тях са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Григор Вачков, Невена Коканова и др.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар