Излиза нова книга от света на Minecraft

Многобройните почитатели на гейминг феномена Minecraft имат повод за празнуване – на 8 октомври „Егмонт“ издава шесто поред официално издание за увлечените в популярната творческа и образователна игра.

„Minecraft средновековна крепост: Разгънат строеж“ е книга, пълна с вдъхновяващи идеи за изграждане на средновековни постройки и съоръжения. С помощта на подробни схеми и упътвания младите читатели бързо ще се научат да проектират, строят и укрепват свои собствени крепости. Интересни факти от живота през Средновековието допълват преживяването на изкушените строители. Всяка конструкция в книгата е представена с подробен разгънат чертеж, който позволява на играчите точен поглед върху използваните блокчета и материали отвътре и отвън. Показани са множество варианти и допълнителни елементи за вдъхновение и избор. С детайлните конструкции, простиращи се от непробиваеми крепостни стени до грандиозни тронни зали и тъмни подземия, читателите могат с лекота да изградят свое собствено и уникално средновековно кралство.

Публикуваните досега наръчници за Minecraft неизменно присъстват в класациите за най-търсени книги на големите вериги книжарници. От есента на 2014 г. до момента общите им продажби надвишават 80 000 бр. Колекцията от официални книги включва изданията „Наръчник за начинаещи“, „Наръчник за работа с червен камък“, „Наръчник за водене на битки“, „Наръчник по строителство“, „Книга за тайните на оцеляването“ и новата „Средновековна крепост: Разгънат строеж“.

Издателство „Егмонт“ съобщава, че вече работи активно с разработчиците на играта от Mojang и екипа на Microsoft върху няколко нови оригинални заглавия по Minecraft, които ще зарадват читателите през следващата 2017 г.

За Minecraft

Minecraft е сензация в гейминг индустрията и най-продаваната видеоигра на всички времена. Към юни 2016 г. в света са продадени близо 107 милиона копия на Minecraft общо за всички платформи (PC, iPhone, Android, Xbox, Sony PlayStation и Nintendo Wii U). Всеки ден средно над 53 хил. потребители купуват играта. Тази есен се очаква да излезе версия 1.11.

Minecraft е определяна като културен феномен. Очаква се през 2019 г. в кината да се завърти и филм по нея.

Minecraft е видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят), създадена през 2009 г. от шведската компания Mojang. Играта най-общо се състои в изграждането на невероятни конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят и изследването му чрез множество приключения и предизвикателства. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative Mode) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival Mode) играчът трябва да набавя ресурсите си сам, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator. Minecraft може да се играе сам или с приятели. 

През септември 2014 г. Microsoft придобива Mojang срещу 2,5 милиарда щатски долара. Наскоро Microsoft обяви, че има дългосрочни планове за развиване и утвърждаване на марката Minecraft в пост-iPhone ерата. Потенциалът на играта за развиване на творческо и логическо мислене, работа в екип, разрешаване на проблеми и за така необходимите дигитални умения и грамотност сред съвременните деца дава сериозни основания за това. Пускането това лято и на специално издание за образователни цели и работа в класните стаи – Minecraft: Education Edition – потвърждава намеренията на Microsoft. Изследване в САЩ показва, че над 70% от американските учители вече използват Minecraft в учебния процес.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

1 Коментар
  1. Тази Minecraft книга си заслужава да бъде прочетена. В момента излизат и други книги, които са също толкова интересни. Препоръчвам ги за всички фенове на играта. Това е игра, която играя всеки ден и имам премиум акаунт. Ако не сте я пробвали може да я тествате.

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни