Нов трейлър на Ghost of Tsushima ни побърка от хайп


Всички продължават да говорят за втората част на The Last of Us, но друго брилянтно заглавие бавно, но сигурно се задава на хоризонта. В случая става дума за самурайския епос Ghost of Tsushima на студиото Sucker Punch Productions. Хайпът около играта е колосален, а с всеки следващ кадър от нея се убеждаваме, че има защо.

С нескрито вълнение изгледахме новия синематик трейлър на играта. Този път не виждаме актуални геймплей кадри от заглавието, но успяваме да се насладим в пълна сила на визуалните ѝ достойнства. Успяваме и поне за кратко да се потопим в сюжетната линия, разказваща за самотен самурай, имащ дързостта да се изправи срещу могъщите монголски орди на владетеля Котун Кан.

Действието се развива през 13-и век, когато монголските орди навлизат в Япония. Островът Цушима остава един от последните бастиони на японската отбрана, но шансовете не изглеждат никак добри. Силите на Цушима са опустошени още при първото монголско нахлуване. Нашият протагонист е Джин Сакаи - един от малкото оцелели самураи от своя клан. Джин бързо осъзнава, че няма как да се изправи срещу цялата монголска орда. Той трябва да се научи да се бие по различен начин, да се превърне в "Призрака на Цушима", откъдето идва и името на играта.

 

Очаква се Ghost of Tsushima да ни осигури пълноценно преживяване, що се отнася до бойната система и развитието на героя. От нас зависи как ще развием протагониста Джин и с какви умения ще му позволим да се сдобие. Екипировката му също ще е от съществено значение, а всеки детайл ще бъде определящ за крайния резултат. Знаем също така, че ще можем да изследваме отворения свят на играта, имайки възможността да предизвикваме индивидуално опоненти на дуели от самурайски тип. Употребата на оръжия като лък ще бъде ключова в определени ситуации, а колкото повече залагате на стелта, толкова повече ще затвърдите репутацията на Джин като "Призрака от Цушима". А това ще повиши и чувството на страх в опонентите ви.

Ghost of Tsushima излиза за PlayStation 4 на 17 юли, а ние нямаме търпение да я изиграем.

Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни