Нощ на книгите за Хари Потър


Вечер, посветена на Хари Потър. Вечер, в която всички фенове на поредицата са събрани на едно място, за да обсъждат детайли от книгите, да участват в игри, посветени на седемте шедьовъра, да срещнат и други хора, влюбени в сагата на Джоан Роулинг. Понякога мечтите се сбъдват, нали?

Издателство „Егмонт” отправя покана към всички почитатели на „момчето, което оживя“ да е присъединят към Нощта на книгите за Хари Потър на 4 февруари от 18 ч. в книжарница „Хеликон-Витоша” в София (бул. „Патриарх Евтимий” 68). Магьосници и мъгъли ще бъдат част от тематични игри, предизвикателства и състезания. Гостите ще чуят любими откъси от книгите, ще се включат в конкурс за костюми на герои от поредицата и ще проверят познанията си за света, до който всички мечтаем да се докоснем. Или поне тези от нас, попадащи в категорията Potterheads. Тук можете да проследите събитието във фейсбук.

Специален гост на събитието ще бъде актьорът Станислав Яневски, който се превъплъти в образа на Виктор Крум във филмите за Хари Потър. Той ще влезе в ролята на почетно жури на конкурса за най-атрактивен костюм, вдъхновен от света на момчето-магьосник.

За втора поредна година почитатели на Хари Потър от цял свят ще споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг. Тазгодишното събитие протича под надслов „Нощ на магиите”. Сред основните цели на кампанията са насърчаването на четенето сред децата, мотивирането на нови читатели и формиране на позитивно отношение към книгите чрез споделянето и представянето на вълшебния свят на Хари Потър.

Всички събития в страната и в света са отбелязани на ето тази карта. А тук можете да видите всички книжарници в България, които ще се включат в магическата нощ.

Вече нямаме търпение да дойде 4 февруари. Може и да изглеждаме малко пораснали, за да се прехласваме по Хари Потър, но това е поредица, с която израснахме. И тя винаги ще заема изключително специално място в сърцата ни.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни