Кой казва, че мечтите не се сбъдват? Не толкова отдавна ви бяхме разказали историята на режисьора Андрей Андонов, който бе стартирал кампания за публично финансиране на своя филмов проект, носещ името "Никой". Андрей се бореше за осъществяване на мечтата си с изцяло лично и частно финансиране, включително и от страна на феновете на независимото българско кино чрез платформата Indiegogo.

Няколко месеца по-късно, вече можем и да ви съобщим, че "Никой" е готов. Филмът е завършен и ще тръгне по кината през есента на 2016 година, потвърди лично самият Андрей Андонов.

"След три години работа, "No One (НИКОЙ)" е готов! Независимо професионално кино в България - mission possible! Изцяло реализиран от частни инвеститори, собствени средства и от краудфъндинг INDI GO GO кампания. Без държавни пари, без  фондове и без участието на големи корпорации", съобщи Андрей Андонов чрез съобщение до медиите.

"Никой" ни разказва по провокативен начин за драмата на млада жена, която преживява най-значимата промяна в живота си. Поставена пред дилемата да познае себе си  и да се промени, или да остане същата, но да запази стария си свят. Героинята попада в център от събития, които рязко сменят своите посоки.

В главните роли са Гергана Плетньова и Стоян Радев, като им партнират Силвия Петкова, Кристиян Милатинов и познатата ни от риалити формата Survivor Йорданка Ангелова - Йори.

NATURE

Снимките на "Никой" протичат в продължение на 17 дни в Родопите през месец август 2014 година, и по-конкретно - край град Рудозем. Пост-продукцията отнема около година и половина. Скоро се очаква и официален трейлър на лентата, която ще можем да видим на голям екран през есента.

Режисьор е Андрей Андонов, който е завършил кино в ирландската столица Дъблин, а освен това е продуцирал и реализирал седем късометражни и два документални филма.

Сценаристи са самият Андрей Андонов и писателят Явор Веселинов. Музиката е дело на Емелина Горчева, а кинематограф е Адам Адемски.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар