След като "Игра на тронове" тотално промени света ни, считайте ни за вечно заинтересовани, когато някой ни каже следното словосъчетание: "сериал по Джордж Р.Р. Мартин".

И макар ексцентричният американски писател да е познат като същински колос на фентъзи жанра, не цялата му работа може да се ограничи в тези рамки.

Пример за това е Nightflyers - новото шоу на ТВ мрежата Syfy, базирано на sci-fi хорър новелата на Джордж Мартин от 1980 година.

Самият автор определя историята си като "Психо" в Космоса", което особено ни заинтригува. В смисъл такъв, кой не би искал да усети малко Алфред Хичкок вайб в космически кораб?

 

В случая историята на Nightflyers не е нещо кой знае колко оригинално като сюжет - осем на брой учени и един телепат тръгват на мисия до самия край на Слънчевата система, търсейки контакт с извънземна форма на живот. Годината е 2093.

Можете да предположите, че от тук нататък, доста неща се объркват.

Започват да се случват някои ужасяващи неща, а екипажът е обзвзет от параноя. Всички са изправени на ръба и трябва да намерят сили, за да запазят разсъдъка си. Гледали сте "Психо", нали?

На първо четене, новото шоу на Syfy изглежда интригуващо. И все пак става дума за Джордж Р.Р. Мартин, тъй че със сигурност му даваме шанс. Ако ни бъде предложен онзи клаустрофобичен ужас, за който си мислим, гледайки трейлъра, то определено ще бъдем доволни.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар