Бразилската футболна звезда на Барселона Неймар се превърна в първият състезател от своя спорт, който обединява сили с легендарния бранд на Майкъл Джордан - Air Jordan.

От Nike и Jordan Brand вече разпространиха публично моделите на футболните обувки, вдъхновени от таланта на бразилската суперзвезда и с легендарния Jumpman, изобразен върху тях. Никога до този момент не бяхме виждали футболни обувки с марката Air Jordan, което и прави колаборацията историческа в този аспект. Уникалният модел е базиран на бутонките Hypervenom Phantom II на Nike, но се забелязват и някои разлики с него, включително и по отношение на структурата.

10_-_23.0

Какво ще покаже Неймар с чисто новите си NJR x JORDAN Hypervenom ще видим още това лято, когато капитанът на бразилския национален отбор сложи обувките на краката си по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. На лявата обувка е изписан номерът, с който Неймар играе за Бразилия - 10, докато на дясната можем да видим легендарния №23, с който Майкъл Джордан се превърна в най-великият баскетболист на всички времена.

Su16_NABD_FB_HypervenomPhantomII_FG_Hero1_V2_rectangle_1600.0

NJR x JORDAN Hypervenom вече са пуснати в продажба чрез приложението Nike Football, а от 3 юни ще бъдат достъпни и на Nike.com.

nike-hypervenom-x-neymar-air-jordan-boots-5

Колаборацията между Неймар и Air Jordan затвърждава и статута на Неймар като едно от най-разпознаваемите лица на световния футбол в настоящия момент. Бразилският суперталант подписа с Барселона през лятото на 2013 година, когато каталунският клуб заплати на Сантос сумата от 57.1 милиона евро за правата му, но в последствие стана ясно, че цифрата най-вероятно е достигнала още по-впечатляващите 86.2 милиона. С Барселона Неймар спечели два пъти шампионската титла на Испания, а през миналата година триумфира и в Шампионската лига.

nike-hypervenom-x-neymar-air-jordan-boots-4

Освен футболните обувки NJR x JORDAN Hypervenom, от Nike пуснаха и модел на култовите кецове Air Jordan V Low, също в колаборация с бразилеца. Номерата 10 и 23 отново присъстват върху кецовете, а името на Неймар е изписано върху езика на модела. Американският концерн поясни, че новите футболни обувки на Неймар са инспирирани именно от Air Jordan V Low, което може да се забележи лесно, имайки предвид, че акулските зъбци от кецовете са пренесени и върху бутонките.

air-jordan-5-low-neymar-04

От страна на Nike поясняват, че Air Jordan V 5 е един от любимите модели на Неймар, което и прави колаборацията още по-специална за бразилския суперталант.

air-jordan-5-low-neymar-01-1200x800

Новите кецове Air Jordan Neymar ще се продават за сума от 200 долара, като те ще бъдат достъпни за закупуване от 3 юни.

air-jordan-5-low-neymar-03-1200x800

air-jordan-5-low-neymar-02-1200x800

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар